Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay TRENERI SAVJETUJU Ovih pet vježbi će vam pomoći da se riješite masnoće na trbuhu

TRENERI SAVJETUJU Ovih pet vježbi će vam pomoći da se riješite masnoće na trbuhu

Donosimo popis

Jedan od problema koji donose godine je gubitak mišićne mase, a s njim dolaze i potencijalni problemi poput osteoporoze, artritisa i boli u leđima. To možete izbjeći ako ste cijelo vrijeme aktivni, a dodatna korist je što ćete se riješiti masnoća s trbuha.

Također ćete smanjiti rizik od dijabetesa tip 2, moždanog udara i bolesti srca. Kad je riječ o vježbanju, na vrhu prioriteta nalazi se trening snage jer će vam pomoći da mišići ostanu jaki i smanjit će probleme s leđima.

Ovo je pet vježbi koje su vam dovoljne da izgubite masnoće, poboljšate zdravlje i usporite starenje, piše Ordinacija.

1. Čučanj s bučicom

Ispružite ruke s bučicom ispred prsa. Cijelo tijelo mora biti zategnuto, kukove gurnite prema naprijed i spustite se u čučanj dok vam bedra ne dođu u položaj paralelan s podom. Podižite se kukovima i petama, istežući kvadricepse i gluteuse. Vježbu ponovite 10 puta u 3 serije.

2. Rumunjsko mrtvo dizanje sa šipkom

Uzmite šipku i držite je ravno ispred tijela. Istegnite prsa i opustite koljena, kukove zabacite prema nazad dok spuštate šipku uz noge. Jednom kad osjetite da vam je gornji dio noge istegnut, kukove zabacite prema naprijed, stisnite mišiće stražnijice i vratite se u početni položaj. Vježbu izvedite u 3 serije uz 10 ponavljanja svaki put.

3. Bench press na kosoj klupi s bučicama

Uzmite po jednu bučicu u svaku ruku, lezite na klupu, ispružite ruke i držite ih ravno. Ramena i lopatice istegnite prema unatrag i spuštajte bučice prema prsima. Dobro istegnite prsa i pritiskom opet rukama teret gurajte prema van i tako ponavljajte, stežući tricepse. Vježbu ponovite 3 puta uz 8 ponavljanja.

4. Veslanje sa sajlama

Ova se vježba izvodi na spravi za veslanje kojih ima u svakoj teretani. Sjedite uspravno, noge istegnite do kraja. Kada vučete sajlu, pazite da laktove vučete prema nazad i prema kukovima, stisnite leđne mišiće kad se vraćate. Prije ponavljanja, stegnite ramena. Vježbu izvedite 3 puta uz 10 ponavljanja.

5. Iskoraci unazad s bučicama

Držite bučicu u svakoj ruci. Napravite iskorak unatrag. Peta mora biti čvrsto na podu, a spuštate se dok koljenom ne dotaknete pod. Prednjom nogom se odgurnite kako biste se vratili u početnu poziciju. Ponovite s drugom nogom. Vježbu izvodite 3 puta po 10 ponavljanja za svaku nogu.

Vaša reakcija na temu