Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Youtube ZBOG ONEČIŠĆENJA Povlači se lijek za teške bubrežne bolesnike na dijalizi

ZBOG ONEČIŠĆENJA Povlači se lijek za teške bubrežne bolesnike na dijalizi

Postoji rizik za pacijente

Tvrtka PharmaS d.o.o., predstavnik nositelja odobrenja za stavljanje u promet za lijekove Cinakalcet Accordpharma 30 mg filmom obložene tablete i Cinakalcet Accordpharma 60 mg filmom obložene tablete, u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provode povlačenje serija M2207235, M2213133, M2304035 i M2313467 lijeka Cinakalcet Accordpharma 30 mg filmom obložene tablete te serija M2213788, M2303883 i M2314230 lijeka Cinakalcet Accordpharma 60 mg filmom obložene tablete.

Riječ je o lijeku za liječenje sekundarnog hiperparatireoidizma u bolesnika s kroničnim zatajenjem bubrega na intermitentnoj dijalizi.

Povlačenje se provodi do razine veleprodaja.

Navedeni postupak povlačenja provodi se zbog moguće povišene razine nitrozaminskih onečišćenja u lijeku u odnosu na prihvatljive razine unosa propisane u Europskoj uniji. 

'Na temelju dostupnih podataka, trenutačno ne postoji rizik za sigurnost pacijenata koji uzimaju ovaj lijek. Bolesnici se trebaju obratiti svome liječniku ili ljekarniku u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi trenutačne ili zamjenske terapije', poručuju iz HALMED-a.

Vaša reakcija na temu