Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Festivalski anđeo sjeo na slatki predah u Šibeniku

Festivalski anđeo sjeo na slatki predah u Šibeniku

'Umjetnost nikada ne spava'

Iz 64. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku dopustili su malu, ali slatku umjetničku intervenciju u prostoru. Tako je u petak ujutro na fasadi zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, matične kuće Ureda MDF-a, osvanuo prepoznatljiv lik festivalskog anđela bez krila kako uživa u ljetnoj poslastici. 

'Nakon gotovo dva tjedna festivala, anđeo je sjeo malo odmoriti. Objesio je svoja krila sa strane, uzeo sladoled i stao na slatki predah', pojasnio je autor instalacije, nagrađivani šibenski dizajner, Antonio Šunjerga.


Da umjetnost nikad ne spava, dokaz je i ovaj preslatki festivalski anđeo koji se uz kazališna vrata udomaćio dok je ostatak Šibenika spavao, kroz noć.

'Drago nam je da je Festival u ovih svojih gotovo 65 godina i dalje mjesto i prostor gdje umjetnici različitog izričaja imaju potrebu postavili ili napraviti određene instalacije. Evo, ove godine s obzirom na ogromnu količinu programa, čini se da se i anđeo umorio pa je ostavio svoja krila i trubu sa strane da se odmori. Pozivamo svu djecu da ga dođu pogledati, pozdraviti i ohrabriti da izdrži još ovih par dana', poručio je Jakov Bilić, ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

Ne pamtimo da je jedan predzadnji dan festivala bio tako sladak kao ovaj na 64. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku koji će sutra, subota 6. srpnja, spustiti festivalsku zastavu, a čije će pozornice utonuti u jednogodišnji san, ali samo pozornice, ne i ljudi koji ga rade i koji će nastaviti raditi na programu za obljetnički 65. MDF!

Vaša reakcija na temu