Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Saša Burić Film o Saši Antiću i TBF-u prebačen u glavni program Vukovar film festivala: 'Ogromna nam je čast'

Film o Saši Antiću i TBF-u prebačen u glavni program Vukovar film festivala: 'Ogromna nam je čast'

'U konkurenciji smo s '20 dana u Mariupolu' koji je osvojio Oscara'

Ekipi koja je realizirala dokumentarni serijal 'Zauvijek autor', u produkciji Hrvatskog društva skladatelja i HRT-a, ne prestaju stizati dobre vijesti. 

Naime, nedavno je objavljeno da je vodstvo Vukovar film festivala uspjelo izboriti pretpremijeru filma o Saši Antiću i TBF-u prije nego će se, po prije osmišljenom planu, emitirati kao jedna od sedam preostalih epizoda u jesenskoj shemi državne televizije. Tako je priča o splitskom tekstopiscu i popularnoj grupi uvrštena u popratni program Festivala. No došlo je do obrata. Naime, nakon što ga je stručni žiri Vukovar film festivala pogledao, dokumentarac o Saši i TBF-u iz popratnog s  programa uvrstili u glavni program tog, već 18. festivala podunavskih zemalja. 


'Što još da vam kažem? Nakon onakve medijske pozornosti oko prvih pet epizoda serijala 'Zauvijek autor', sama vijest da će gledatelji u Vukovaru vidjeti priču o genijalnom Saši i bendu bila je prelijepa. Ali, sada, iako sam potpuno svjestan da ne možemo sanjati nagrade, biti u konkurenciji s filmovima i afirmiranim autorima iz nekoliko zemalja, ogromna je čast našoj maloj ekipi. Pa zamislite samo, u konkurenciji smo s filmom '20 dana u Mariupolu' koji je osvojio Oscara', oduševljen je scenarist i redatelj Toni Volarić.

Dodatno je zadovoljan terminom i mjestom prikazivanja filma - zadnja večer festivala, 1. rujna u Hrvatskom domu Vukovar. Istaknuo je i kako će sam Saša Antić biti na projekciji.

'Film o Saši Antiću, zaslužnim za brojne izvrsne tekstove TBF-a, ali i drugih rap projekata tijekom zadnjih desetljeća, objašnjava važnost njegove kroničarske note zbog kojeg ga mnogi u Splitu, a i neki sugovornici u filmu, prozivaju suvremenom verzijom legendarnog Miljenka Smoje i boljim pjesnikom od Johnnyja Štulića', napominje Volarić. 

Ekipu koja je realizirala film čine još snimateljica Andrea Kaštelan, montažer Alen Horvatić, ton majstor Viktor Grabar i majstorica šminke Sanja Krstulović

Vaša reakcija na temu