Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA: Pogledajte kako je bilo na Festivalu Split za djecu

FOTOGALERIJA: Pogledajte kako je bilo na Festivalu Split za djecu

Predstave, koncert, kreativne aktivnosti, muzejske radionice, program za bebe, programiranje, umjetna inteligencija, STEM, umjetnost, recikliranje, permakultura, buvljak dječjih predmeta...

Protekli je vikend u cijelom Splitu bio u znaku djece; održan je prvi Festival Split za djecu, manifestacija koja je ujedinila brojne gradske institucije, udruge, tvrtke i kreativne pojedince, pruživši više od 50 besplatnih aktivnosti za najmlađe.

- Pozitivni dojmovi pristižu sa svih strana, a jedino pitanje koja dobivam je: može li idući put sve trajati barem tjedan dana? - oduševljena je Romana Ban, glavna organizatorica.

Predstave, koncert, kreativne aktivnosti, muzejske radionice, program za bebe, programiranje, umjetna inteligencija, STEM, umjetnost, recikliranje, permakultura, buvljak dječjih predmeta - program je zaista bio raznovrstan, namijenjen manjoj i većoj djeci, kao i njihovim obiteljima i skrbnicima.

Festival je otvoren pred punim Amfiteatrom Doma mladih uz predstavu Kazališne družine Ritam igre, a zatvoren pred mnoštvom okupljenih na Pjaci uz T-Rex Show Svijeta čarolije. Između te dvije predstave stalo je više od 50 različitih aktivnosti, na kojima su sudjelovala i djeca iz Udruge Anđeli i Centra Maestral.

Uz odličan program za djecu, u Gradskom kazalištu mladih je održana Konferencija Split za djecu, namijenjena roditeljima i stručnjacima koji rade s djecom. Konferencija je okupila više od sto sudionika i oduševila sve prisutne.

Izvrstan odaziv i oduševljene reakcije djece i roditelja potvrđuju kako je ovakvog programa uistinu nedostajalo u našem gradu.

- Trebalo mi je nekoliko dana da dođem sebi, ali sad sam svjesna da, nakon ovakvih povratnih informacija, nema stajanja - ističe Romana.

Za informacije o novim sličnim projektima, kao i o svim ostalim događajima i sadržajima za najmlađe u našem gradu, nastavite pratiti Split za djecu!

Festival Split za djecu sufinanciran je sredstvima Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Organizator je Split za djecu, suorganizatori: su Žnjan d.o.o., Slatkopedija, Kuća od priča, Multimedijalni kulturni centar, a sponzori Hotel Ambasador Split, Optika Anda i Dida Boža.

Prijatelji manifestacije su Gradska knjižnica Marka Marulića, svi splitski muzeji i galerije, HNK Split, Udruga Aktivist, Naša djeca, Ibis grafika, Fokus na hit, Cedevita, Nadalina, Tales of Mello i Muller Hrvatska.

Vaša reakcija na temu