Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Solin

Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Solin

'Pričaj mi…'

Gradska knjižnica Solin i ove se godine uključila u obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige te je za svoje korisnike i posjetitelje priredila niz događanja i pogodnosti.

Mjesec hrvatske knjige već po tradiciji traje od 15. listopada do 15. studenog, a ove se godine obilježava pod sloganom 'Pričaj mi…'.

Slova stvaraju riječ, a riječi priču - Priču možemo slušati, čitati, čuti samo u prolazu, a možemo je i pripovijedati. Ona će nam samo izmamiti osmijeh ili nas pak od srca nasmijati. Zbog nje ponekad plačemo, ali može nam pružiti i blagotvorne riječi utjehe. Priča nas može potaknuti da napravimo nešto smo oduvijek željeli, a nismo se usudili. A može i razljutiti.

U ovome Mjesecu hrvatske knjige naglasak će biti na pripovijedanju i kazivanju, posebice onih književnih vrsta koje pripadaju usmenoj književnosti, kao što su bajka ili legenda, a čiji se sadržaj, baš kao i oblik, nezaustavljivo mijenja dok putuje kroz vrijeme ili zastaje na različitim mjestima diljem svijeta.

Kako su djeca uvijek najdraži posjetitelji Knjižnice tako će u Središnjoj knjižnici u Solinu i njenim Ograncima biti priređen niz pričaonica i kreativnih radionica za djecu, bit će upriličeno predstavljanje čak 4 slikovnice,  a dodijelit će se i nagrada najčitatelju Dječjeg i omladinskog odjela.

Odrasli će moći uživati u izložbama Udruge SalonaArt, izložbi nagrađenih knjiga, Amatersko kazalište Sulet sa Šolte predstavit će se svojim predstavama, Udruga 'ZNAKujmo svi' održat će radionice znakovnog jezika, Magdalena Mrčela predstavit će svoj novi roman, dodijelit će se nagrada najčitatelju Odraslog odjela, a bit će i projekcija animiranih filmova nastalih krajem 70-ih godina prošlog stoljeća.

Kao i prethodnih godina svi učenici prvih razreda osnovnih škola s područja Solina moći će se besplatno upisati u Knjižnicu, a ove godine besplatan je upis i za studente.

Nekim korisnicima Knjižnice najdraži je tjedan onaj kada mogu vratiti zaboravljenu knjižničnu građu bez naplate zakasnine, taj tjedan ove godine će biti od 11. do 16. studenog kada se i zaključuje Mjesec hrvatske knjige u solinskoj Knjižnici.

Ulaz na sve manifestacije bit će besplatan, a sva događanja bit će i zasebno najavljena te se nadamo kako će svatko uspjeti pronaći nešto za sebe.

Vaša reakcija na temu