Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Održana još jedna Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu

FOTOGALERIJA Održana još jedna Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu

14. po redu

Druga ovogodišnja Ljetna škola brodogradnje, a 14. po redu, održala se protekli vikend u masliniku na Lokrumu. Program se sastojao od radionica brodomodelarstva i mornarskih čvorova, koje su bile otvorenog tipa, pa su i roditelji/skrbnici mogli sudjelovati i uživati na Lokrumu cijeli vikend i nakon radionica.

Prvog dana Ljetne škole brodogradnje preko 20 djece sudjelovalo je na radionici brodomodelarstva na kojoj su izrađivali raznovrsne makete brodova, kao što su: kajaci, primorske barke, pasare i remorkeri. Radionicu su vodili Mladen Mitić iz Modelarskog instituta Nave Dumins i Vanja Glavočić iz Društva brodomodelara Argosy, uz pomoć Ivice Bilića, osnovnoškolca koji redovito pohađa njihove radionice i sudjeluje na Državnom natjecanju brodomaketara.

Radionicu mornarskih čvorova drugog dana škole vodila je Hiliana Brunsko. Nakon uvodne priče o konopima, vrstama i primjenama, polaznici radionice naučili su vezati mornarske čvorove, kao što su: pašnjak, opašnjak, plutačin, sidreni, zastavni, vrzni, trubni, ženski i muški čvor te osmica, a na kraju su radili bacalo.

Ljetna škola brodogradnje organizirana je u suradnji Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, Modelarskog instituta Nave Dumins, Društva brodomodelara 'Argosy' i Društva pedagoga tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije uz podršku Rezervata Lokrum i Hrvatskog saveza brodomaketara.

Vaša reakcija na temu