Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JIF GRAND PRIX Puljiz i Topolovec u finalnom bloku

JIF GRAND PRIX Puljiz i Topolovec u finalnom bloku

Barbara Matić bodri s tribina

Svjetska judo turneja vratila se u zagrebačku Arenu. 11. izdanje IJF Grand Prixa u Hrvatskoj nije moglo bolje započeti, a za to su se pobrinule Ana Viktorija Puljiz (JK Solin) i Tihea Topolovec (AJK Mladost – Zagreb) u kategoriji -57 kg.

22-godišnja Solinjanka po prvi puta ikada nastupa u kategoriji -57kg te se u istoj kvalificirala u finale, odnosno u borbu za zlatnu medalju koju će imati protiv ovogodišnje osvajačice pariškog Grand Slama Faize Mokdar (FRA). U preliminarnim borbama Puljiz je danas upisala čak četiri pobjede. Bolja je bila protiv Kitti Kovacs (HUN), Pleuni Cornelisse (NED), Beatriz Comanche (BRA) i Flaxe Loxhe (KOS).

Borbu za brončanu medalju u kategoriji -57kg ima Tihea Topolovec gdje će se susresti protiv baš protiv Kosovarke Loxhe koju je ranije savladala Puljiz. 26-godišnja Zagrepčanka je ranije upisala dvije pobjede i poraz. Bolja je bila od Pihle Matikainen (FIN) i Nike Tomc (SLO), dok je poražena protiv Francuskinje Marthe Fawaz.

Finalni blok započinje u 17 sati, a prijenos je moguće pratiti uživo na HRT2.

Bolji dan za hrvatski judo nije mogla poželjeti niti osvajačica zlatnog odličja iz Pariza Barbara Matić (JK Pujanke – Split) koja gromoglasno bodri svoje kolege iz reprezentacije s tribina zagrebačke Arene u koju je ulaz slobodan za sve gledatelje.


Prije finalnog bloka, točnije u 16.40 sati, Hrvatski judo savez uručit će priznanja izvanrednim pojedincima koji su pokazali izuzetnu vještinu, predanost i ustrajnost u judo sportu.


Priznanja će biti uručena sljedećima:

Marijani Mišković Hasanbegović,
• Tomislavu Marijanović,
• Dominiku Družeta,
• Karli Prodan,
• Ani Viktoriji Puljiz,
• Lari Cvjetko,
• Barbari Matić
.





Vaša reakcija na temu