Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ljetna škola gravitacijske i fizike visokih energija na PMF-u

Ljetna škola gravitacijske i fizike visokih energija na PMF-u

Sudjeluju stručnjaci iz ponajboljih svjetskih institucija

Od 16. do 20. rujna na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu će se održati ljetna škola gravitacijske i fizike visokih energija 'The Fundamentals'. U organizaciji škole, uz PMF, sudjeluju stručnjaci  iz ponajboljih svjetskih institucija koji se bave problematikom fizike visokih energija i gravitacijske fizike.

U sklopu ljetne škole predavanje će 20. rujna  s početkom u 18 sati.  održati i profesor Andrea Burkert sa Sveučilišta Ludwiga Maximiliana iz Munchena.  

Prof. Burkert , istaknuti astrofizičar i istraživač u području evolucije Svemira, govorit će o svojim saznanja o fascinantnim otkrićima koja oblikuju naše razumijevanje Svemira. Tijekom svog predavanja, dotaknut će se ključnih pitanja poput porijekla Svemira i evolucije života, je li pojava života već ispisana u gradbenom planu postavljenom tijekom Velikog praska te je li to prirodan proces koji se može dogoditi gdje god su uvjeti za to povoljni.

Njegovo predavanje pružit će mogućnost razmjene znanja i ideja, produbljivanje našeg razumijevanja Svemira i našega mjesta unutar njega. Predavanje će se održati na engleskom jeziku i otvoreno je za sve zainteresirane.

Još jedno iznimno predavanje na ovoj školi je ono profesora Gorana Senjanovića, prema rasporedu u ponedjeljak, 16. rujna u 12 sati.

Program možete vidjeti ovdje.

Vaša reakcija na temu