Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Damira Kalajžić FOTOGALERIJA Pogledajte atmosferu na 5. Open stageu u Splitu

FOTOGALERIJA Pogledajte atmosferu na 5. Open stageu u Splitu

Izvedeno je dvanaest cirkuskih i jedna glazbena točka

Udruga Cirkus Kolektiv u subotu, 14. svibnja 2022., organizirala je 5. po redu Open stage, otvorenu večer performansa.

Radi se o manifestaciji u kojoj zainteresirani afirmirani i neafirmirani umjetnici prezentiraju svoje kreativno stvaralaštvo iz područja različitih izvedbenih umjetnosti s naglaskom na suvremeni cirkus u trajanju do 10 minuta.

Na ovogodišnjem programu izvedeno je dvanaest cirkuskih i jedna glazbena točka. Sudjelovalo je ukupno jedanaest izvođača iz Hrvatske i Južne Amerike, a posjećenost cjelovečernjeg programa procjenjuje se na oko 300 ljudi. 

Večer je otvorila Influencerica Ulla s lip sync performansom, a sve ostale točke koje su uslijedile bile su cirkuskog izričaja pa su tako gosti koji su stigli iz Zagreba - Chalyman i Krumppir - izvodili klaunske i žonglerske točke dok je Camila Munoz izvela točku na plesnom trapezu, a Tea Ceranić Faust iz kolektiva Svilarice na zračnom krugu. Domaće snage, inače članice Cirkus Kolektiva - Eva Šore, Diana Artić i Karla Jurković - prvi put su se predstavile sa svojim točkama na svili i krugu. Osim njih, umjetnica María Lopez ovaj put je prezentirala 'work in progress' na aerial strapsima, a posjetitelji su imali priliku vidjeti i LED juggling izvedbu žonglera Tontorina. Izvedbeni program je zatvorila Dore Komenda performansom 'Kako se osjeća cirkuski umjetnik u Hrvatskoj' u kojem je uz naraciju voditeljice cjelovečernjeg programa Mirte Lučin Žižić problematizirala nepovoljan status cirkuske umjetnosti koja u registru djelatnosti u Hrvatskoj još nije zavedena i priznata. 

Prije samog Open stagea, na Maloj sceni pod vodstvom Dasena Petrića održao se i CIRKVIZ - opći kviz znanja s osvrtom na tradicionalni i suvremeni 'cirkus'. Kroz cijelu večer za glazbenu podlogu bio je zaslužan DJ Indlovu.

Cjelovečernji program se odvio na platou Doma mladih u Splitu.

Fotograf događanja je Damira Kalajžić, a snimatelj Darko Škrobonja.

Vaša reakcija na temu