Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MDF FOTOGALERIJA Utorak na 64. MDF-u u Šibeniku

FOTOGALERIJA Utorak na 64. MDF-u u Šibeniku

Donosimo program

Novi dan, novi program za 64. Međunarodni dječji festival u Šibeniku. Stare ostaju lokacije i disperzija programa, pa tako 64. MDF danas gostuje u Kninu. Tamo će u 18 sati na Staroj tržnici gostovati dvije predstave 'Crvenkapica' studenata Akademije za umjetnost i kulturu Osijek te šibenski mađioničar Casper sa svojim showom 'Dobrošli u svijet čarolije'.

U isto to vrijeme, u Šibeniku će se pripremati ljetna pozornica, Poljana i filmska Gorica. Šumom Šubićevac već će šetati Teatar Poco Loco iz Zagreba s publikom u okviru interaktivne predstave 'Bajka za van (…)', a Šibenčani i gosti festivala polako će popunjavati gradske ulice i trgove. Smijeha i zabave neće nedostajati baš kao ni glazbe. Posebno one posebne kakva se sprema na ljetnoj pozornici s početkom u 21 sat. Bit će to pravi pravcati spektakl za cijelu obitelj pa je malo reći da se ponovno očekuje puno gledalište. Zabava već danima stoluje u Perivoju Roberta Visianija gdje suvereno vladaju interaktivne igračke španjolskih gostiju. Cirkorama i Cirkultura ponovno će preuzeti šibensku Poljanu, dok će filmski program zasjati na bijelom ekranu na početku Gorice. U svoje rokovnike upišite mjesto i vrijeme i samo krenite,64. MDF vas čeka!

18h, šuma Šubićevac

'Bajka za van: Crvenkapica, Vuk i Baka'

Teatar Poco Loco, Zagreb

- AUTOR: Dunja Fajdić, Maja Katić, Zrinka Kušević

- TRAJANJE: 40 minuta

- UZRAST: 5+

- U ovom malom ludom kazališnom događaju, mali i veliki gledatelji sa slušalicama na ušima uživaju u glazbi, prate priču i šeću šumom koju glumi gradski park. U tu veselu i duhovitu šetnju vode ih omiljeni likovi iz bajke: Crvenkapica, Vuk i Bakica. Svaki lik priča svoju priču onako kako ju je on doživio, a kad se konačno susretnu, morat će se dogovoriti koja je prava istina. Bajka za van je predstava u kojoj svi aktivno sudjeluju, ispunjavajući kreativne i edukativne zadatke; vježbaju karate s Vukom, bojaju cvijeće s Crvenkapicom i pomažu baki ispričati bajku o dugonosoj princezi i zmaju.

- Djeca do 10 godina trebaju biti u pratnji odrasle osobe jer se radi o interaktivnoj šetnji na otvorenom i tijekom trajanja cijele predstave obavezno je korištenje slušalica.

19h, Perivoj Roberta Visianija

Jokai, interaktivni park, Španjolska

- U vremenima kada elektronički uređaji monopoliziraju način igranja, Jokai nastoji sa svojim ručno izrađenim igrama promovirati autonomnu, kreativnu i kooperativnu igru, pritom promičući međugeneracijske odnose.

- Larun je instalacija sastavljena od zbirke kreativnih ručno izrađenih igara inspiriranih baskijskom mitologijom, s ekskluzivnim dizajnom, kako u tehničkoj tako i u umjetničkoj izvedbi.

- U sklopu zbirke igara Larun postoje dva igraća prostora:

- Mari – prostor namijenjen starijoj djeci i odraslima sastavljen od različitih igara, gdje se sudionike potiče na razvijanje različitih vještina kao što su: preciznost, koncentracija, strategija i suradnja.

- Montessori Gunea – igraći prostor opremljen Montessori materijalima namijenjen djeci od 0 do 3 godine. Igre su ekskluzivno dizajnirane kako bi djecu potakle na samostalno razvijanje mašte, kao i na eksperimentiranje i senzornu manipulaciju djeteta, promičući njihovu autonomiju i sigurnost.

- 'Kreativnost je vidjeti ono što drugi vide i misliti ono što nitko drugi nikada nije pomislio.' Albert Einstein

19.30h, šuma Šubićevac

'Bajka za van: Crvenkapica, Vuk i Baka', Teatar Poco Loco, Zagreb

- AUTOR: Dunja Fajdić, Maja Katić, Zrinka Kušević

- TRAJANJE: 40 minuta

- UZRAST: 5+

- U ovom malom ludom kazališnom događaju, mali i veliki gledatelji sa slušalicama na ušima uživaju u glazbi, prate priču i šeću šumom koju glumi gradski park. U tu veselu i duhovitu šetnju vode ih omiljeni likovi iz bajke: Crvenkapica, Vuk i Bakica. Svaki lik priča svoju priču onako kako ju je on doživio, a kad se konačno susretnu, morat će se dogovoriti koja je prava istina. Bajka za van je predstava u kojoj svi aktivno sudjeluju, ispunjavajući kreativne i edukativne zadatke; vježbaju karate s Vukom, bojaju cvijeće s Crvenkapicom i pomažu baki ispričati bajku o dugonosoj princezi i zmaju.

- Djeca do 10 godina trebaju biti u pratnji odrasle osobe jer se radi o interaktivnoj šetnji na otvorenom i tijekom trajanja cijele predstave obavezno je korištenje slušalica.

20h, ispred Gradske knjižnice Juraj Šižgorić

'Johann von Stilter'; Cirkorama, Zagreb

- TRAJANJE: 60 minuta

- Johann von Stilter nekoć je bio cijenjeni vojni pilot, no danas je od njega ostala samo prašnjava vojna

uniforma i nemiran duh koji luta gradom na visokim štulama. Štule su tu kako bi bio što bliže nebu u

svojoj vječnoj potrazi za magičnom moći letenja. Ako vas zaskoči iza ugla nemojte se prepasti, on samo

želi izmamiti osmijeh na vaše lice i – odletjeti! Ovaj hodajući performans spada u žanr crne komedije.

- Izvođač: Nikola Mijatović

21h, Trg Poljana

- 'Circus Cabaret', Cirkorama i Cirkultura, Zagreb

- TRAJANJE: 45 minuta

- Kabaretska predstava koja je ispunjena klaunskom komedijom, žongliranjem, akrobacijama, zračnim akrobacijama, vatrenim rekvizitima…

- Izvođači: Jadranka Žinić Mijatović, Petra Bokić, Nikola Mijatović, Ratko Bokić, Matija Vuletić, Tatjana Vuletić, Jelena Kalaica, Aleksandar Đikić, Diana Fureš, Sara Šipek

21h, ljetna pozornica (Trg Republike Hrvatske)

- 'Jazzino – jazz za djecu', Hrvatsko narodno kazalište Istra, Pula

- TRAJANJE: 60 minuta

- UZRAST: 3+

- Jazzino – jazz za dicu poslastica je za sve ljubitelje glazbe, posebno djecu i one koji još nisu zaboravili osjećaj djetinjstva. Taj poseban obiteljski koncert uvodi nas u svijet jazza, pomno odabranim i posebno aranžiranim glazbenim repertoarom. Poznati i vrhunski pulski jazz glazbenici zasvirat će dječje hitove u njihovom novom i drukčijem obliku. Tijekom koncerta imat ćemo priliku uživati u glazbenim instrumentalima, vokalnim dionicama, interakciji s publikom te se prepustiti upoznavanju jazza kao glazbenog žanra na krajnje neformalan i zabavan način.

Kostimograf i scenograf: Matija Ferlin

Glazbu aranžirao: Carlos Andrés Fagin

Oblikovatelj svjetla: Dario Družeta

Oblikovatelji zvuka: Bruno Legović, Vedran Đukić

Bend:

Srđan Kuzmanović – kontrabas

Marco Quarantotto – bubnjevi

Carlos Andrés Fagin – klavir

Sonja Domitrović – saksofon

Branko Sterpin – truba

Gabrijela Galant Jelenić – vokal

21.15h, filmske večeri, Gorica

- 'Škola čarobnih životinja 2'

- TRAJANJE: 103 minute

Ida i Benni pohađaju neobičnu školu Winterstein u kojoj svaki učenik i učenica u pratnji ima svoju čarobnu životinju, predodređenu da postane njegova ili njezina osobna srodna duša. Samo što nova školska godina donosi i nove izazove! Kako bi riješili zagonetku tajanstvenih rupa koje se pojavljuju na školskom igralištu, učenici moraju udružiti snage sa svojim čarobnim životinjskim prijateljima. U isto vrijeme kreću i pripreme za kazališnu predstavu koja će se održati za veliku obljetnicu škole, a pred Idom nije nimalo lak zadatak; u svojoj novoj ulozi kazališne redateljice Ida treba odlučiti kome dodijeliti glavnu ulogu – vođi školske bande Helene ili sramežljivoj, ali vrlo talentiranoj Anni-Leni. Sinkroniziran.

Vaša reakcija na temu