Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HRVATSKI DOM Zatvaranje sezone uz 'Oxygene - Multimedijalni projekt na glazbu Jeana Michela Jarrea'

HRVATSKI DOM Zatvaranje sezone uz 'Oxygene - Multimedijalni projekt na glazbu Jeana Michela Jarrea'

Ovog petka

Hrvatski dom poziva na zatvaranje koncertne sezone 2023./2024. uz koncert 'Oxygene - Multimedijalni projekt na glazbu Jeana Michela Jarrea' ansambla Sudar Percussiona u petak, 21. lipnja povodom Svjetskog dana glazbe s početkom u 20 sati u Koncertnoj dvorani Ive Tijardovića u Hrvatskom domu Split.

21. lipnja, povodom Svjetskog dana glazbe, na koncertu ansambla Sudar Percussion za kraj koncertne sezone dodijelit će se Nagrada Koncertne dvorane Ive Tijardovića za najveća umjetnička postignuća tijekom sezone 2023./2024. umjetniku kojeg je po prvi put izabralo povjerenstvo sastavljeno od stručnjaka, predstavnika medija, ali i predstavnika posjetitelja.

'Izuzetna nam je čast na ovaj način zaokružiti sezonu koja je po svim pokazateljima bila rekordna koncertna sezona. Hrvatski dom pripremio je više od 160 pojedinačnih događanja, od toga 90 koncerta unutar 4 ciklusa (klasika, jazz, svjetska i popularna glazba i tradicijska glazba), 38 predstava i 28 radionica za djecu i mlade, uz dodatni program poput Maskerate, Novogodišnjeg bala ili ciklusa izložbi 'Rakursi'. Tijekom sezone 2023./2024. programe Hrvatskog doma Split posjetilo je više od 18.000 posjetitelja, dok je u isto vrijeme prodano više od 14.500 ulaznica.

Ansambl Sudar Percussion u kratkom je vremenu ostvario kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni. Poznat je po osebujnim izvedbama čuvenih djela klasične i popularne glazbe, a njihova se glazba odlikuje nevjerojatnom muzikalnošću, inovativnošću i humorom. Intrigantan je i program u kojem u svojem energičnom stilu obrađuju najpoznatija djela pionira elektroničke glazbe Jeana Michela Jarrea', poručuju iz Hrvatskog doma.
Vaša reakcija na temu