Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTOGALERIJA: Umjesto Superjina, koji se ne želi učlaniti u Majduk, spaljen Krnje zvan Birokracija

FOTOGALERIJA: Umjesto Superjina, koji se ne želi učlaniti u Majduk, spaljen Krnje zvan Birokracija

Toni i Željko, prve hrvatske izbjeglice na Mars, dobili nagradu za najbolju masku

23.17 - U Splitu je na lomači na Gatu sv. Nikole planula birokracija! Po prvi put je Krnje trebao biti živa osoba, Supjerino, optužen kao opasni terorist, kriv zato što nije emigrirao u Njemačku, pušio je travu s poljudskog travnjaka, što je čin lažnonacističkog, kriptoustaškog i skrivenokomunističkog djelovanja, na javnim mjestima je vikao da se neće učlaniti u Majduk, posvađa Getane i maškare..., ali je maškarana Erasmus studentica suca koji slabo govori hrvatski, uvijerila da nije riječ o teRoru nego o teNoru.

Umjesto Supjerina, maškare su spalile birokraciju.

23.10 Toni Bakota i Željko Petričević su nam otkrili što će sa 1000 kuna.

- Djelomično pokriti troškove opreme i napraviti novi model - raspoloženi su 'hrvatski marsovci'.

Počelo je čitanje šentence. Na bini se odvija performanse, suđenje Krnji.

22.35 - Nakon nastupa grupe Vatra na 'bis', dodijeljene su nagrade za najbolju masku. Publika nikako nije htjela pustiti rokere s bine.

Najbolji su Toni i Željko, NASA - prve hrvatske izbjeglice na Mars.

Dobili su 1000 kuna.

Utješnu nagradu i ples po izboru u Centru plesa su dobili 'Malci', dok je masaža leđa u Fizioterapiji Vratarić otišla u ruke 'Doktor i pacijent'


21.30 - Prošlogodišnji dobitnici treće nagrade, Toni i Željko, ni ovaj krnjeval ne zaostaju u kreativnosti.

- Mi smo prvi hrvatski izbjeglice na Mars. Došli smo malo vidit kako je sad ovdje, ali lansirat ćemo se brzo opet gore - predstavio se dvojac s kojima se brojni žele fotografirati.

Na bini je 'Vatra', a nakon povratka povorke koja je učinila đir od Rive preko  Marmontove, Pjace i Voćnog trga da bi se vratila na šetnicu, nastavio se program.


Na Rivi je više od tisuću uživatelja krnjevala, ali dojam je da je više onih koji se nisu 'maškarali'.

- Mi smo ovaj dan 'mi'. Mi smo skinuli maske - objasnila nam je Tanja isprid banke.


21.00 - Primijetili smo i na ovoj manifestaciji više policajaca nego inače. Nažalost, uobičajena slika na otvorenom nakon terorističkih akcija u Europi.


20.30 - Na Rivi se polako okupljaju kostimirani Splićani. Ispred bine je već veselo i rasplesano, a za dobru atmosferu je zaslužan Jukebox live bend.

Mikrofona su se prihvatili i Supjerino i Wonder Valentina, meštri ovogodišnjeg krnjevala. 

Čarobnjaci, duhovi, vile, Meksikanci, jedna 'hipijevka', samo su neke maske koje smo vidjeli, ali za sada najviše pažnje plijeni jedan 'ministar'.


Splićanin Josip Jerčić je, naime, ministar koji dijeli bespovratna sredstva za poboljšanje života. Prazne plastične boce su u njegovoj kanti.

- Prošle godine bio sam Kolinda, pretprošle fra Šime. Nisam nagrađivan jer se ne zadržavam toliko dugo - raspoložen je 'ministar'.

Vaša reakcija na temu