Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
LOVESTOCK FESTIVAL Doznajte tko sve stiže na bogati program šestog izdanja manifestacije

LOVESTOCK FESTIVAL Doznajte tko sve stiže na bogati program šestog izdanja manifestacije

'Šesta godina je i za nas prekretnica jer smatramo da smo ove godine napravili program koji obuhvaća sve naše želje'

U prekrasnom ambijentu Nove luke u centru Kaštel Starog od 11. do 13. srpnja 2024. održava se Lovestock festival, odnosno njegov koncertni dio, dok će šesto izdanje manifestacije započeti izložbom američke umjetnice Esther Canata, 7. srpnja.

Koncertni program podijeljen je u tri festivalske večeri koje će započeti u 21 sat. Prvog dana koncertnog dijela programa, u četvrtak, 11. srpnja nastupit će Darko Rundek i Brain Holidays. U petak, 12. srpnja će večer započeti uz Kries, a nastaviti Eleven, dok će u subotu, 13. srpnja večer otvoriti Atomsko sklonište koje će na pozornici zamijeniti Grim Burns.

- Šesta godina je i za nas prekretnica jer smatramo da smo ove godine napravili program koji obuhvaća sve naše želje. Po prvi put ćemo u Kaštelima imati Darka s njegovim kvartetom. U sklopu festivala će biti i dječji program, a ove godine u umjetničkom djelu programa imamo priliku predstaviti od rocka do etna - rekao je Joško Grgin, umjetnički direktor festivala.

U petak, 12. srpnja, će nastupiti Kries, a frontmen ove grupe, Mojmir Novaković, nije skrivao zadovoljstvo što je dio ove priče.

- Nikad ništa ni u jednom gradu ne nastane, ako jedan ne zapne i povuče sve, a takav je Joško. Svaki grad mora imati jednog takvog čovjeka koji 'nije normalan' - našalio se Mojmir pa nastavio: 'Kako god da mi to zvali, Lovestock, hipi, rock... Ovaj je festival, kao glazbenik moram reći, jedan od najboljih na Jadranu, a to osjeti i publika'. 

Kao što je navedeno, festival će započeti u nedjelju, 7. srpnja u Vili Nika s početkom u 21 sati, i to izložbom 'WOMANinCOLOR', koju će izložiti američka umjetnica Esther Canata.

- Moj projekt je poseban i drag mom srcu, a želja je slaviti ženstvenost i naš život od mladosti do starosti i svih trauma koje se pretvore u lijepe stvari kroz život. Zadovoljstvo mi je biti dijelom ovog projekta i hvala što ste mi dali priliku da budem ovdje. Poznajem nekoliko kaštelanskih umjetnika, koji su izvrsni - umjetnica Canata, koja se prije tri godine zbog ljubavi doselila u Kaštela.

Neće nedostajati programa ni za one najmlađe, a ovoga puta u dječjem programu tema će biti upoznavanje Kaštela kroz jedan poseban način.

- Organiziramo to tako da bude zabavno, a svake godine imamo novitete. Ovog puta ćemo raditi slike i djeca će pokazivati kako oni vide stvari našeg grada. Drugi dan ćemo se bazirati na pisanje stihova. Pozivamo svu djecu da nam se pridruže i dođu. Mislim da je jako bitan taj put i uključivanje djece jer ipak je ovo festival ljubavi, a oni su ljubav - rekla je Nataša Jukić, organizatorica dječjeg programa.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Grad Kaštela.

- Ovo je festival, koji nudi cjelovit program koji obuhvaća sve, kako djecu, tako i one malo starije. Festival raste iz godine u godinu, a privlači sve veći broj posjetitelja. Grad Kaštela je i do sada izvrsno surađivao s organizatorima. Ulaz je besplatan i vjerujem da će bogati program i ove godine privući domaće i strane posjetitelje - rekla je Antonia Kljajić iz Grada Kaštela.

Lovestock festival održava se u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta, a u kojem je ove godine više od 70 događanja.

- Festival je prepoznat od samog početka i to zato što mi u Turističkoj zajednici Grada Kaštela kroz legendu o Miljenku i Dobrili nastojimo brendirati Grad Kaštela kao grad ljubavi, pa se ova priča i samim nazivom uklopila u naše aktivnosti. Ovo je jedan iznimno specifičan festival i želim puno uspjeha i ove godine te da se svi zabave u Kaštelima i ove godine - rekla je Nada Maršić, direktorica kaštelanske Turističke zajednice.

Potporu festivalu od samog početka pružila je i tvrtka Cemex.

- Bit će potpore i dalje. Kao što znate Cemex podržava brojne aktivnosti u lokalnoj zajednici, a ovaj festival je poseban jer promovira toleranciju i uključivost, što se poklapa i s ciljevima naše tvrtke. Kaštelankama, Kaštelanima i našim gostima želimo dobru zabavu - rekao je Branko Mozara.

Festival će biti zaokružen sajmom vinila, a sve detalje doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Vaša reakcija na temu