Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Nino Šolić My Buddy Moose se vraća u Šibenik taman nakon izlaska petog studijskog albuma

My Buddy Moose se vraća u Šibenik taman nakon izlaska petog studijskog albuma

Nakon ljetne pauze, vraća se Nevidljiva scena

Nakon ljetne pauze, vraća se Nevidljiva scena. U nastavku glazbenog programa šibenskog kluba, u subotu 19. listopada u Azimutu svira My Buddy Moose. Riječki Bend koji, prema riječima gitariste Luke Benčića, rado svira u Krešimirovom gradu. Inače, svoju glazbu definiraju kao spoj različitih žanrova pop glazbe, od rocka, indieja... Početak koncerta u Šibeniku je u 21.30 sati, ulaznice su u prodaji, a bit će to i jedan od prvih koncerata na kojima će publika čuti pjesme s novog albuma 'Into the Grey' koji izlazi u utorak 15. listopada, i prvi je album nakon sedmogodišnje pauze.

'Tek kad netko to spomene, svjestan sam da je prošlo sedam godina jer smo mi cijelo vrijeme aktivni kao bend', otkrio je Luka Benčić ususret koncerta u Šibeniku gdje još pamte njihov nastup na legendarnom Terraneu.

'Odličan je osjećaj vratiti se ponovno u Šibenik i Azimut gdje smo svirali. Šibenik nam je uvijek bio drag grad za koncertiranje još od Terraneo festivala i vremena kad su ta koncertna događanja tek počela. Sviđa mi se smjer u kojem se Šibenik razvija kao nekakav grad koncerata i jedan je od rijetkih gradova koji imaju kontinuitet u tome u Hrvatskoj', priznao je Benčić. 

Ne skriva što opet 'izlaze na teren' i idu svirati jer im 15. listopada izlazi novi, peti studijski album.

'Super nam je što ćemo te pjesme sad testirati uživo i vidjeti kako dišu pred publikom', iskren je gitarist My Buddy Moosea koji u Šibenik dolazi u sklopu Distune promotion programa 'Upadaj u kombi', a koji u svojoj glazbenoj biografiji ima upisane suradnje s glazbenicima poput Howea Gelba, Marka Olsona, Chrisa Eckmana i M. Warda. My Buddy Moose su svirali u klubovima i na festivalima diljem regije, a nisu im strani ni koncertni prostori u Velikoj Britaniji. 

Jedno od prvih mjesta na kojima će testirati nove pjesme je Azimut, šibenski klub, gdje će svirati u okviru programa Nevidljiva scena što znači da će publiku i fanove benda razveseliti i istoimenim podcastom na YouTubeu. Što se samih pjesama s albuma tiče, Benčić ističe da će ih biti deset, prvo će izaći u digitalnom formatu, a potom slijedi i vinil.

'Pjesme smo snimali u Kastvu kod prijatelja i suradnika Matea Zeca, producent nam je Zoran Medved, na kojeg treba obratiti pažnju. Nismo imali nikakvih rokova i pritisaka, dali smo si vremena, pustili smo da pjesme malo odleže i dosta smo radili na zvuku, na nekim detaljima za koje smo smatrali da trebaju doći do izražaja. Cijeli proces je bio jako veseo, a mislim da je to jako važno', kazao je Benčić.

Zvuk je, kaže, puniji, čuju se instrumenti koji davno nisu imali na albumu ili ih nije uopće bilo, a kako zvuči u cijelosti šibenska će publika čuti u subotu 19. listopada od 21.30 u Azimutu. Ulaznice se mogu kupiti online na Entrio.hr ili na ulazu u klub na dan koncerta.  Program Nevidljive scene održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH. Sufinanciran je sredstvima HDS-ZAMP-a, a sponzor je GRIF.

Vaša reakcija na temu