Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ODLIČAN PROGRAM ADVENTA U SOLINU Koncertom Domenice se otvara manifestacija, a nastupit će Giuliano, Zečić, Peco...

ODLIČAN PROGRAM ADVENTA U SOLINU Koncertom Domenice se otvara manifestacija, a nastupit će Giuliano, Zečić, Peco...

Gradonačelnik Dalibor Ninčević je posebno ponosan na veliko natkriveno klizalište

Manifestacija 'Advent u Solinu' započet će 13. prosinca i trajat će do 6. siječnja. Bogat božićno-novogodišnji program događanja u Solinu predstavljen je danas na konferenciji za medije, a odvijat će se na platou pored dvorane Osnovne škole kraljice Jelene.

- Ulazimo u najljepše kršćansko vrijeme, vrijeme iščekivanja proslave Isusova rođenja, vrijeme došašća. Ovogodišnji program prikladan je za generacije, tako će najmlađe razveseliti veliko natkriveno klizalište, lutkarski mjuzikli, klaunske predstave, radionice uz Djeda Božićnjaka, dječji doček Silvestrova s nastupom Minee, a malo starije koncerti renomiranih izvođača - otkrio je gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević.

Posebno je gradonačelnik ponosan na novitet - veliko natkriveno klizalište površine 250 m2, koje će biti otvoreno svakim danom od 10 do 22 sata te će do 12 sati klizalište biti besplatno za solinsku djecu.


Solinjani će uživati i u prigodnom ugostiteljskom programu na popularnim kućicama koje će radnim danom biti otvorene od 10 do 22 sata, a vikendom do ponoć.

- U popularnim božićnim 'kućicama', uz prigodne adventske predmete, naći će se za ljubitelje dobrog jela i pića, kuhano vino, punč, domaći likeri, soparnik, fritule, kroštule, kobasice, domaći sir i još mnogo toga - naveo je Ninčević, koji je potom upozorio građane da se klone pirotehničkih sredstava.

- Upozorite i svoju djecu na opasnosti upotrebe pirotehničkih sredstava. Nema potrebe da u jeku slavlja netko strada ili ostane invalid iz zabave, nema potrebe ni da kućnim ljubimcima tjeramo strah u kosti. Neka nam ovo došašće donese mir u srce i osmijeh na lice.

- Do ovakvog programa došli smo osluškujući potrebe naših sugrađana koji žele Advent u svom gradu. Znamo da je Solin najmlađi grad u Hrvatskoj te se nadamo da će najmanji najviše uživati u programu koji smo im pripremili - nadovezao se zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić.

Koncert Domenice, grupe Best, Giuliana & Diktatora, Borisa Oštrića & Ribara, grupe Boss, Marka Pecotića Pece & Acoustic Trija, Mjesnog odbora, Dražena Zečića te Nene Belana & Fiumensa dio su glazbenog programa kojeg je najavio ravnatelj Javne ustanove u kulturi Zvonimir Solin Tonći Ćićerić.

Uz bogati zabavni program najmlađi posjetitelji mogu uživati u pet lutkarskih predstava, kao i u dječjim radionicama svakim danom od 10 do 22 sata.

- Organizirali smo Kutak Djeda Božićnjaka gdje će djeca se s njim družiti te mu pisati božićna pisma, a moći će sudjelovati u izradi božićnih ukrasa na radionicama koje će se odvijati svakih pola sata. Veseli me najaviti da TZ već šestu godinu organizira kolendu, dakle božićnih tradicionalnih napjeva po kućama. Svake godine posjetimo druge obitelji, a ove godine idemo u Sv. Kajo - otkrila je direktorica Turističke zajednice grada Solina Jelena Stupalo.


Vaša reakcija na temu