Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Bruna Kazinoti, Sanja Jagatić ONE MOGU SVE Cover star Dina Levačić i Matea Jelić za Elle Hrvatska

ONE MOGU SVE Cover star Dina Levačić i Matea Jelić za Elle Hrvatska

Elle Hrvatska ovog ljeta slavi vaše uspjehe - ali i neuspjehe!

U nizu tekstova i priča na impresivnih 260 stranica Elle Hrvatska nastavlja rušiti barijere i pristupati uobičajenim temama iz uglova koji su neočekivani - u ljeto Olimpijade, urednici su odabrali na naslovnicu staviti neočekivanu zvijezdu nenatjecateljskog sporta, Dinu Levačić, 27-godišnjakinju koja je gotovo sama, uz pomoć svoje obitelji, postala svjetska zvijezda daljinskog plivanja preko kanala. Dina progovara izazovima te nesvakidašnje karijere i o mentalnom zdravlju sportašica. Dina je na doktoratu, završila je studij koji se bavi pomaganjem drugima, a uspješna i priznata sportašica postala je isključivo uz pomoć vlastite obitelji. U njenom sportu nema medalja, nema natjecanja, nema golemih sponzorskih ugovora, ali ima- puno samoće, borbe sa samom sobom, i unutarnjeg mira. Nije li to zapravo jedini uspjeh?

Osim nje, Elle je odlučio napraviti intervju sa taekwondoisticom Mateom Jelić, zlatnom Olimpijkom iz Japana, koja ove godine, zbog borbi sa svojim unutrašnjim demonima, nije uspjela otići u Pariz. Ovaj alternativni pogled na uspjeh u Ellu objašnjavaju nizom tekstova u kojem sportašice, psihologinje, umjetnice, dizajnerice i spisateljice analiziraju koja je cijena uspjeha I koje su sve nuspojave onog što tradicionalno društvo voli zvati uspjehom. Uz pomoć sjajnih autorica kao što su Nina Horvat, koja piše o vlastitom iskustvu burn-outa i profesorica Petra Krpan koja vrlo osobno otvara pitanja koje si sigurno postavljaju sve žene: Jesam li uspješna ako nisam dotakla sve očekivane prijelazne rituale uspjeha, poput braka, djece, vlastitog stana… Što sve, i kako, uspješna žena odradi u danu? Je li nam bolje kad smo same, možemo li više toga stići? Što je (pravi) uspjeh?

Posebno je zanimljivo što su za ovaj broj i vlastite NEuspjehe priznale žene koje su poznate po svojim uspjesima. Iz Ella poručuju da im  je važno da razbiju iluziju kako je uspjeh jednodimenzionalan i 'pali' samo ako si savršena - na svakom polju. Ana Pecotić piše o tome zašto su narcistični zlostavljači najčešće uspješni ljudi, a nove kolumne sa svojim pogledom na uspjeh za Elle su napisale i Ivana Paradžiković i Ivana Bodrožić. Modne analize pišu Ivan Ilić i Hanan Bešović, zvijezda društvenih mreža, omiljeni modni komentator. Real life it djevojke Ana Tevšić Nauković, Ivana Niškota i Petra Bianco uče nas kako vježbati tijekom ljeta.

Uz niz sjajnih analiza, intervjua i tekstova, Elle nudi i modne i beauty trendove na pedesetak stranica, te opsežni vodiš po skrivenim adresama Pariza, gradu svjetlosti i nadolazeće Olimpijade.

Vaša reakcija na temu