Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Predstava Larise Lipovac Navojec večeras u Domu mladih

Predstava Larise Lipovac Navojec večeras u Domu mladih

'A solo together' tematizira pojam utopijskog kolektiva kojeg se autorica sjeća iz vlastitog djetinjstva provedenog u socijalističkoj Jugoslaviji

Predstava 'A solo together' u izvedbi Larise Lipovac Navojec odvit će se u prostoru Beton kina Multimedijalnog kulturnog centra Split / Dom mladih u subotu s početkom u 20 sati.

Predstava tematizira pojam utopijskog kolektiva kojeg se autorica sjeća iz vlastitog djetinjstva provedenog u socijalističkoj Jugoslaviji. Osmišljena je kroz kontekst postsocijalističkog svijeta i zamišljena kao događaj koji je kreiran i izveden u suradnji s publikom. Osvrće se na pojam zajednice ili na sjećanje pojma o zajednici koja više ne postoji i ne vrednuje se na isti način.

Dramaturgija je fragmentarna: čini ju zbirka pojedinih trenutaka kao što su osobni artefakti, politička situacija, zvučna slika ili memorija tijela. Svi navedeni elementi djeluju poput dijelova slagalice koji se šire u različite kontekstualne i asocijativne prostore kako bi stvorili cjelovitu, konačnu sliku.

Autorica poziva publiku da pokušaju stvoriti kolektivnu misao, da se pridruže, okupe i stvore zajedničko iskustvo kroz bivanje A SOLO TO-GET- (t) HER (e).

Autor/izvođač: Larisa Lipovac Navojec
Dramaturginja: Pavlica Bajsić Brazzoduro
Video i animacija: Aleksandar Rapaić
Dizajn zvuka: Hrvoje Jelinčić/DJ hrwo E
Hostesa: Mirna Gaberšnik i Andrea Hršak
Produkcija: Plesni Centar TALA
Predstava je nastala u sklopu SODA/HZT Uferstudios programa u Berlinu, a podržana je od Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Ministarstva kulture RH.
Gostovanje je organizirano u suradnji sa MKC Split i Plesnom mrežom Hrvatske.
Vaša reakcija na temu