Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Prvi festival duhovne marijanske glazbe u Kambelovcu: Nastupaju poznate renomirane klape

Prvi festival duhovne marijanske glazbe u Kambelovcu: Nastupaju poznate renomirane klape

U subotu, 18. svibnja

U župnoj crkvi sv. Mihovila arkanđela u Kambelovcu ovu godinu prvi put se organizira festival marijanske duhovne glazbe pod nazivom 'O Marijo, majko' koji će se održati u subotu, 18. svibnja u 19.30 sati.

Festival organiziraju Crkveni kantači Kaštel Kambelovac uz Župu sv. Mihovila arkanđela, a uz domaćine nastupit će još osam klapa. Među njima i renomirana imena koja su nastupala na brojnim klapskim festivalima.

Zaljubljeni u stoljetnu vokalnu baštinu pređa, svojim zalaganjem, a osobito pak izvođenjem u liturgiji, njezinu najprirodnijem ambijentu, kambelovski Crkveni kantači žele naslijeđeni repertoar zaštititi, dolično ga promovirati te s njime upoznati druge ljude i sredine.

Spajajući ljubav za crkvenu glazbu sa željom za druženjem i suradnjom, trajno streme izvedbama kojima će sebe i Kaštel Kambelovac, tj. grad Kaštela, Dalmaciju i Hrvatsku, predstaviti svima koji vole lijepu pjesmu i baštinske vrijednosti. 

Upravo time vođeni, kreću s festivalom marijanske duhovne glazbe na kojem će ove godine nastupiti muške klape Iskon, Kampanel (MJ), Pasika, Pinguentum, Podvorje, Pučki pivači Donja Kaštela, Sv. Jeronim i ženska klapa Salona.

Podsjetimo, Crkveni kantači Kaštel Kambelovac osnovani su, odnosno obnovljeni, u listopadu 2022. godine na blagdan sv. Franje Asiškoga, a pod vodstvom mo. Mirka Jankova, asistenta na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, Kantači nastoje bolje upoznati i njegovati i druge dopunske pjevačke stilove, od klapskoga do zborskoga, te tako proširiti i unaprijediti svoje glazbeno umjetničke horizonte kao i mogućnosti stilskih i nadahnutih interpretacija, ostajući pak vjerni ponajprije crkvenom izričaju.

Vaša reakcija na temu