Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay POČELA SEZONA Dalmatinske zračne luke bilježe dobre mjesečne brojke

POČELA SEZONA Dalmatinske zračne luke bilježe dobre mjesečne brojke

Iza nas je uspješan svibanj

Zadarska i dubrovačka zračna luka objavile su svoju mjesečnu statistiku za svibanj. Prošlog je mjeseca u obje zračne luke zabilježen značajan rast broja putnika u odnosu na isti mjesec prošle godine!

Zračna luka Ruđer Bošković u svibnju ove godine zabilježila je 361.759 putnika, što predstavlja rast od 31 posto u odnosu na svibanj prošle godine. Radi se o povećanju od čak 137 tisuća putnika, prije svega zahvaljujući pokretanju više sezonskih linija ranije u odnosu na prošlu godinu, kao i zbog činjenice da je niskotarifni Ryanair ove godine otvorio svoju bazu u Dubrovniku i pokrenuo niz novih linija, piše Croatian Aviation.

U prvih 5 mjeseci ove godine u Dubrovniku je prihvaćeno i otpremljeno 661.292 putnika, a u sljedećim mjesecima se očekuje još veći postotni rast s obzirom na to da će mnogi prijevoznici povećati kapacitet prema dubrovačkoj zračnoj luci u špici ljetne sezone.

Zračna luka Zadar također bilježi značajan rast broja putnika! Kroz nju je u svibnju ove godine prošlo 185.224 putnika, što je čak 95 tisuća putnika više u odnosu na svibanj prošle godine!

U razdoblju od početka siječnja do kraja svibnja kroz zadarsku je zračnu luku prošlo 301.304 putnika, što je 146 tisuća putnika više u odnosu na isto razdoblje 2023. godine.

Vaša reakcija na temu