Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Što povezuje Stefanovskog, Zagrebačku filharmoniju i Gibonnija? Ne propustite koncert Hojsaka & Novosela na Mejama

Što povezuje Stefanovskog, Zagrebačku filharmoniju i Gibonnija? Ne propustite koncert Hojsaka & Novosela na Mejama

Od 2. do 4. listopada održava se 5. Split at Night Jazz Festival u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika

Splićani s nestrpljenjem očekuju ovu srijedu i početak novog izdanja Split at Night Jazz Festivala - i tri potpuno različite jazz noći u magičnoj velikoj dvorani Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika na Mejama! Festival 2. listopada otvara sjajni Matija Dedić Trio, dok je u četvrtak, 3. listopada, u 20.30 na programu virtuozna etno jazz - world music atrakcija koju morate čuti - Hojsak & Novosel!


Od turneje po SAD-u do Split at Night Jazz Festivala

Hojsak & Novosel svoj su put započeli s 'gudalom protiv trzalice', odnosno pod imenom 'Bow vs Plectrum', a poznati su po svojoj originalnoj fuziji hrvatskog etna, world music i jazz glazbe. Godinama su aktivni i priznati na internacionalnoj jazz sceni, a kao zemlje u kojima su do sada nastupali navode se: SAD, Kina, Indija, Njemačka, Italija, Austrija, Njemačka, Italija, Francuska, Norveška, Švedska, Litva, Latvija, Bugarska, Rumunjska i mnoge druge.


Foto: Zoran Alajbeg

Suradnje s Matijom Dedićem, Vlatkom Stefanovskim, Belanom...

Kada se gudalu i trzalici dodaju kontrabas i tambura, dobije se jedinstvena fuzija etno jazza s panonskim prizvucima, što u rukama genijalnih virtuoza poprima jedinstvenu dimenziju, koja je Tihomiru Hojsaku i Filipu Novoselu donijela veliku pozornost medija i priznanja internacionalne glazbene jazz scene. 

Do sada su surađivali imenima kao što su Gibonni, Vlatko Stefanovski, Matija Dedić, Božo Vrećo, Miroslav Tadić, Monike Leskovar, Neno Belan i Elvis Stanić, a često sviraju sa Zagrebačkom filharmonijom i Tamburaškim orkestrom HRT-a. 

Bilježe i nastupe za hrvatsku diplomaciju među kojima se ističu oni na Gala večerima u Washingtonu, D.C. te u Europskom parlamentu u Strasbourgu.


Foto: Zoran Alajbeg

Jedini tamburaš s jazz diplomom u svijetu 

Duo Hojsak & Novosel smatra se hrvatskim kulturalnim brendom, koji je svoje snage udružio još 2016. godine. Tihomir Hojsak, kontrabasist novog vala jazz generacije, i Filip Novosel, jedini tamburaš s jazz diplomom u svijetu, te su godine zajedno krenuli u istraživanje različitih žanrova, nakon čega su izdali pet albuma i osvojili Porin za izvedbu pjesme 'Divji cvit' s albuma Perle.


Festivalska ulaznica i ulaznice za pojedinačne večeri u prodaji

Ovo je prilika da poslušate i doživite jedinstven glazbeni doživljaj, a ulaznice još uvijek možete kupiti preko sustava www.adriaticket.com ili fizički u Dancing Bear music shopu u Dioklecijanovoj ulici, Morpurgo Tisak i Tisak Media City Center One. Cijena ulaznice za pojedinačne večeri je 20 eura, dok je festivalska za sve tri večeri 45 eura, odnosno 25 i 50 eura na dan koncerta. Događaje pratite na Facebook  i Instagram stranicama Split at Night Jazz Festivala.

Vaša reakcija na temu