Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: press Sutra počinje Kamičak etno festival, gostu stižu sa svih krajeva svijeta

Sutra počinje Kamičak etno festival, gostu stižu sa svih krajeva svijeta

Pogledajte program

Petak i subota, 23. i 24. kolovoza, donose šesto izdanje Kamičak etno festivala u Sinju koje, kako tvrde organizatori, okuplja ponajbolje od world music scene. 

'Programski je doista riječ o najrazrađenijem i najkvalitetnijem dosadašnjem izdanju. Festival kreće već sutra ujutro, radionicom pjevanja sa Svetlanom Spajić

Spajić je inače jedna od najpoznatijih tradicijskih vokalistica s ovih prostora. Mjesta na njenoj radionici popunjena su u roku par sati. Polaznici će uvježbavati dvije tradicijske izvedbe u petak i subotu. Svake godine vrlo je zanimljivo čuti njihovu završnu izvedbu. 

U poslijepodnevnim satima i u petak i u subotu održat će se radionica Drum Room koju će voditi glazbeni pedagog Aleksandar Alempijević. Festivalskoj publici Alempijević je poznato lice jer je prije dvije godine sve oduševio njegov nastup s Ethno Jazz Orchestrom. Od radioničkog programa tu su još i radionica veza i izrada ogrlice pod vodstvom Emine Blajić i radionica stare fotografske tehnike - cijanotipije, primjene na majicu, pod vodstvom fotografkinje Anđele Vidić', istaknuli su iz organizacije.

Oba dana festivala od 18 sati kreće i sajam malih proizvođača. Posjetitelji će moći pogledati i kupiti neki od autentičnih proizvoda Sinja i Cetinske krajine. 

'Što se tiče glazbenog dijela programa, prva večer festivala, petak 23. kolovoza, pripala je domaćim, mladim i perspektivnima snagama. Program otvara zagrebačka Šarijantana, iza koje je friško prvo snimljeno demo izdanje a koji svoj glazbeni izričaj opisuje kao folk-punk cabaret. Iz Srbije, Novog Sada, dolazi sastav Too Much of Such koji obećava nevjerojatno putovanje kroz glazbenu baštinu svijetu, obogaćenu tradicionalnim zvukom Balkana. Domaći momci, ekipa iz sinjskog Radagasta, pobrinut će se da svojim energičnim metal zvukom dodatno začine atmosferu i pretvore večer u noć za pamćenje', kazali su organizatori. 

Kako je već ranije najavljeno, najvažniji je događaj ovogodišnjeg izdanja  gostovanje afričke psihodelične senzacije - BCUC-ija, kojem će u subotu, 24. kolovoza, biti prvi nastup u Hrvatskoj uopće.

'Očekuje se doista spektakularna večer s obzirom da je riječ o sastavu koji je diljem svijeta poznat po svojim impresivnim, nezaboravno energičnim nastupima uživo! 

Uz BCUC, vrhunsku atmosferu u subotu obećava domaća ekipa iz Balkalara koja će sasvim sigurno rasplesati publiku, usput i predstaviti novi album. Uz Balkalar i BCUC, za 'groznicu subotnje večeri' pobrinut će se gosti iz Italije - Folkatomika donosi neodoljivi zvuk talijanskoga juga', stoji u najavi. 

Ulaznica još ima u prodaji. Ovisno o broju prodanih festivalskih ulaznica, na sam dan festivala bit će puštena u prodaju ograničena brojka dnevnih ulaznica po cijeni 10,00 € (dan). Njihova brojka ovisit će o popunjenosti prostornih kapaciteta tvrđave Kamičak. 

Festival je realiziran uz financijsku podršku Grada Sinja, Ministarstva kulture i medija RH, Splitsko-dalmatinske županije, Srpskog narodnog vijeća, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Vaša reakcija na temu