Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Udruga Filmaktiv obilježava 20 godina postojanja uz dvodnevni program

Udruga Filmaktiv obilježava 20 godina postojanja uz dvodnevni program

Filodrammatica & Art-kino Croatia

Udruga Filmaktiv  s ponosom objavljuje da već 20 godina postoji i uspješno djeluje na riječkoj (i regionalnoj)  filmskoj i kulturnoj sceni. 

'Kako bismo proslavili ovaj značajni jubilej, pripremili smo dvodnevni program kojim ćemo pokušati ukratko obuhvatiti bogata dva desetljeća stvaranja, edukacija i suradnji. 

Proslava će se održati 3. i 4. svibnja 2024. godine u prepoznatljivim prostorima Filodrammatice i Art-kina, a posjetitelje očekuju: projekcije filmova u našoj produkciji, izložba plakata koji će nas provesti kroz posljednjih 20 godina, projekcije radioničkih filmova nastalih u sklopu naših edukacija, kao i projekcije knjižnih foršpana - trailera za književna djela', ističu iz Filmativa.

Pripremili su i jednu premijeru - redateljica Barbara Babačić predstavlja 'Srebrne', dokumentarni film koji prati skupinu žena u bolivijskim rudničkim predjelima, koje prebiru ostatke od rudara u već iscrpljenoj planini. One nemaju pristup rudniku i čekaju da rudari izbace svoje rude, da zadruge uzmu vrijedne kovine, a one počiste za njima i od smeća koji ostaje slažu minerale i kovine koje bi mogle unovčiti. Premijera 'Srebrnih' je u petak, 3. svibnja u 21 sat u riječkom Art-kinu.

Program:

Petak, 3. svibnja

Filodrammatica

11.00 - 'Film svima svugdje' - OŠ Brajda (1. - 4. razredi)

Art-kino

20.00 - Otvorenje + projekcija filma 'Delta' (r. Marin Lukanović, 2015.) - 26 minuta

21.00 - Premijera filma 'Srebrne' (r. Barbara Babačić, 2024.) - 26 minuta + razgovor s redateljicom

Subota, 4. svibnja 

Filodrammatica

18.00 - Otvorenje izložbe plakata naših filmova, festivala, edukacija i projekcija kroz 20 godina, kratki filmovi s radionica Reci pa ispeci, Ulična oaza, Otoci, Stop animacija, Nova škola dokumentarnog filma; knjižni foršpani (galerija)

19.00 - Projekcija kratkih filmova 'Martin Torpedo', 'Drmun je naš' i 'In medias res' - 47 minuta (dvorana)

20.00 - Projekcija filma 'Plenumovi' (Marta Batinić, Sanja Kapidžić, Ana Jurčić, 2015.) - 72 minute. Ovom će se projekcijom prisjetiti nedavno preminule, Sanje Kapidžić.

Druženje i party

Vaša reakcija na temu