Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SVI NA GRIPE Torcida organizira trofej Marjana!

SVI NA GRIPE Torcida organizira trofej Marjana!

Ulaz je besplatan

Boksački klub Torcida Split u nedjelju, 12. svibnja 2024. godine, u 18.00 sati u Športskom centru Gripe organizira 1. međunarodni boksački Trofej Marjana.

Prvi boksački Trofej Marjana svečano će otvoriti predsjednik Europske boksačke federacije EUBC-a dr. Ioannis Filipattos s glavnim tajnikom Europske boksačke federacije, Kirillom Shchekutyevim.

Pred Splićanima i gostima na Gripama nastupit će i osvajač prve povijesne europske medalje za BK Torcidu, sa 206 cm najviši hrvatski boksač Josip Tokić, koji je na nedavnom Europskom prvenstvu mlađih seniora u Poreču osvojio brončano odličje.

Boksački klub Torcida u natjecateljskom smislu, pod vodstvom predsjednika i glavnog trenera Dražena Burića, istodobno i trenera hrvatske reprezentacije mlađih seniora, postoji tek tri godine, praktički su treću godinu zaredom osigurali titulu ekipnih prvaka Hrvatske boksačke lige, a ambicije i kvalitetu BK Torcida potvrdio je i na netom završenom Prvenstvu Hrvatske za juniore i seniore do 22 godine u Kutini (2. do 5. svibnja 2024.).

Torcida je imala najviše, petoricu predstavnika u finalima (tri seniora U-22 i dva juniora), a u konkurenciji seniora do 22 godine bila je najuspješniji klub s ukupno četiri odličja (jedno zlato, dva srebra i bronca). Treću titulu državnog prvaka zaredom u seniorima U-22 osvojio je Jan Morović teškoj kategoriji.

Doprvaci među seniora U-22 su Vide Prkačin, u za njega težoj kategoriji do 60 kg, koji u finalu nije mogao nastupiti zbog ozljede šake, te Filip Mimica do 67 kg koji je u finalu boksao protiv Zadranina Gorana Miočića, na kraju proglašenog najboljim seniorom na Prvenstvu Hrvatske. Broncu na državnom prvenstvu u Kutini osvojio je do 86 kg Duje Čopac kojeg je u polufinalu zaustavio novi prvak Patrick Plantić.

Srebrne medalje u juniorskoj konkurenciji osvojili su ulazni juniori Ivan Bašić (66 kg) i lani kadetski reprezentativac Luka Glučina (75 kg), a Ivan Bašić nagrađen je peharom za najborbenijeg boksača u finalu protiv Matea Bobaša iz Rijeke.

Nastavak je to sjajnih Torcidinih uspjeha ove godine na svim održanim državnim prvenstvima – torcidaši su ukupno bili i najbolji na seniorskom Prvenstvu Hrvatske s tri odličja - jednim zlatom (Vide Prkačin), srebrom (Ivan Rajčić) i broncom (Ivan Rajčić), a srebrne medalje i titule doprvakinja osvojile su u konkurenciji seniorki torcidašice Silvija Pavičić i Antonija Knezović.

Torcida je dominirala i na državnom prvenstvu mlađih seniora i bili najuspješniji s ukupno pet medalja - dva zlata (Josip Tokić i Ivo Vito Milaković), srebrom (Maro Jović) i dvije bronce (Mirko Brstilo i Šime Čerina).

Želja je organizatora iz Boksačkog kluba Torcide i Splita da međunarodni boksački turnir Trofej Marjana postane tradicionalan i prepoznatljiv po kvaliteti u boksačkom svijetu kao što je nekada bio u nogometnom.

Na svečanoj ceremoniji Trofeja Marjana, BK Torcida će uručiti zahvalnice predsjedniku Europske boksačke federacije dr. Ioannisu Filipattosu, glavnom tajniku EUBC-a Kirillu Shchekutyevu, predsjedniku Hrvatskog boksačkog saveza Boni Bošnjaku, dekanu Kineziološkog fakulteta u Splitu prof. dr. sc. Frani Žuveli, ravnatelju Javne ustanove sportski objekti u Splitu Gordonu Cerjanu te dogradonačelniku Splita Antoniu Kuzmaniću.

Prvi boksački Trofej Marjana sa splitskih Gripa u nedjelju, 12. svibnja 2024. od 18 sati bit će u izravnom tv-prijenosu na Sport Klub Fight TV-u i u odgođenoj snimci na Sportskoj televiziji,

Vaša reakcija na temu