Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Filip Bušić Vanna uoči nastupa na Sustipanu: Očekujte spoj energičnosti, ali i nježnijih balada

Vanna uoči nastupa na Sustipanu: Očekujte spoj energičnosti, ali i nježnijih balada

'Stižemo pojačani s gudačkim kvartetom'

Dvanaesto izdanje glazbene manifestacije San sustipanske noći otvorit će Vanna & band uz pratnju gudačkog orkestra, u srijedu, 10. srpnja. Ovo je prvi put da će poznata glazbenica pjevati na renomiranom događaju koji je okupio najveća imena hrvatske i regionalne scene.

Ususret nastupu na Sustipanu, Vanna je za Dalmatinski portal otkrila što splitska publika može očekivati, a osvrnula se i karijeru dugu više od 30 godina.

Iza Vas je dugogodišnja karijera, kako gledate na dosadašnji uspjeh na glazbenoj sceni? 

- Rijetko kad zastanem i razmišljam o dosadašnjim postignućima. Nije mi to ni cilj jer nisam sklona rekapitulacijama, prebrojavanjima i sažimanju svojih postignuća. Naprotiv, meni je uzbudljivo osmišljavati sadašnjost i budućnost kao i moje mjesto u glazbi. Uvijek će mi biti cilj da nešto iščekujem, da se nečemu nadam i veselim nego da prebrojavam bivše uspjehe. No, i nakon tridesetak godina pjevanja, još uvijek ima pozornica na kojima nisam bila i mislim da je to sjajno.

Prvi put ćete pjevati na Snu sustipanske noći, što publika može očekivati od nastupa? 

- Rekla bih 'the best of', i to upravo zato što na Sustipanu do sada nismo izveli naš program. Stižemo pojačani s gudačkim kvartetom, ali to ne znači da će pjesme biti samo balade, naprotiv. U mojim koncertima uvijek ima i energije i žestine, ali i nježnijih balada i vjerujem da ćemo se sjajno uklopiti u prostor i atmosferu specifične ljepote ljetne noći pod zvijezdama.

A kakva su Vaša očekivanja od splitske publike? 

- Uvijek maksimalna jer tako su me naučili još davnih devedesetih – izravnom iskazivanju emocija i raspoloženja uz puno glasnog pjevanja.

Kako se spremate za nastupe budući da je iza vas preko trideset godina karijere? 

- Uvijek imam neku vrstu uzbuđenja, pa čak i treme ako se radi o nekom snimanom nastupu ili pak samo o jednoj pjesmi. Nekada se sve brige svedu na strepnju oko scenske odjeće, frizure i šminke, a takve brige najmanje volim. Nekada je toliko vruće da su brige kako ne pasti u nesvijest, nekada je toliko hladno da je bolno i udisati zrak koji reže grlo, a rijetko kada je baš sve uživancija. No, kad koncert krene, moj band zvuči uigrano, publika diše s nama, glas mi je u formi – tad stvarno uživam.

Osim pjevačkih angažmana, bili ste i članica žirija u showu The Voice i Zvijezde pjevaju. Kako usklađujete te obveze s Vašim nastupima? 

- I takvi angažmani su posao pa se usklađivanja dogode puno ranije, ali nekada je potrebno i puno žrtve i praktičnih rješenja da se bude 'na dva mjesta u isto vrijeme'.

Koliko često posjećujete Split i kako vidite glazbenu scenu u Splitu danas u usporedbi s ranijim godinama? 

- Iz Splita uvijek izvire glazba, i to glazba svih i svakakvih žanrova – tradicionalna, zabavna, pop ili vrlo trendovska. Mislim da se to neće nikad promijeniti jer mi se čini da je izražavanje kroz glazbu zapisano u genima ljudi iz ovog podneblja. Svakako, u zadnje vrijeme svi svjedočimo dominaciji trap glazbe – Grše, Vojko V… Meni je to itekako fora i uzbudljivo i drago mi je da takvi glazbenici imaju tako masovan odjek kod publike.

Postoji li neki splitski glazbenik s kojim biste voljeli surađivati u budućnosti? 

- Imala sam sreću i ostvarila svoje želje za suradnjom s velikanima kao što su Oliver, Dino, Gibonni, Doris… Vidjet ćemo što nosi budućnost.

I za kraj, postoji li nešto što biste voljeli da vaša publika zna o vama, a što rijetko dijelite u intervjuima?

- Uh… Više toga piše u mojim pjesmama nego u intervjuima, a i možda je i bolje da tako i ostane.

Vaša reakcija na temu