Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO-ANKETA Pitali smo Splićane smeta li im ogled Hajduka i Dinama na Veliku subotu

VIDEO-ANKETA Pitali smo Splićane smeta li im ogled Hajduka i Dinama na Veliku subotu

'Stigne se i na utakmicu i na misu'

Provjerili smo što Splićani misle o terminu prvenstvenog derbija između Hajduka i Dinama - ovog će se puta odigrati na Veliku subotu s početkom u 19.30. 

Premda nije prvi put da je 'pao' na taj dan, u katoličkim krugovima prisutno je negodovanje. Posrijedi je, naime, blagdan uoči Uskrsa koji nalaže tišinu i molitvu te razmišljanje o Isusovoj muci i smrti. A katolika je, nije zgorega napomenuti, 78,97% u Hrvatskoj - prema podacima posljednjeg popisa stanovništva. 

Kako su Splićani ujedno mahom navijači 'bijelih', zanimalo nas je smatraju li da je prikladno da se sportska događanja odvijaju na Veliku subotu. Dobili smo zanimljive odgovore, ovo su neki od njih:

- Treba igrati i gotovo, Isus je tamo gdje je bio i ostao, što ćemo sada.

- Pravim navijačima to ništa ne znači, termin je super. Za prave je kršćane mali problem.

- Nisu bolji dan mogli izabrati, majke mi. Lijepo pred Uskrs, taman za pobjedu, za gušt svima. 

- Možda se mogao ipak izabrati neki drugi dan. 

- Tko je vjernik, ići će u Crkvu. Tko je vjernik Hajduka, ide na Poljud. Nije prvi put da se igra na Veliku subotu.

- Nemam posebno mišljenje o tome. Ja idem na utakmicu, ali sam i vjernik pa ne shvaćam zašto bi to bio problem. Ići ću i na misu. Tko hoće - stići će i na utakmicu i na misu.

Što su nam još rekli, doznajte u video-anketi u nastavku. Čut ćete i prognoze rezultata kao i sasvim drugačiji razlog iz kojeg će jedna gospođa preskočiti odlazak na Poljud.

@dalmatinskiportal Pitali smo Splićane smeta li im ogled Hajduka i Dinama na Veliku subotu 'Stigne se i na utakmicu i na misu' #hajduk #derbi #dinamo #velikasubota #torcida #poljud #anketa #fyp #dalmatinskiportal original sound - Dalmatinski portal
Vaša reakcija na temu