Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZLATNA RIBICA Premijera nove predstave GKL-a Split

ZLATNA RIBICA Premijera nove predstave GKL-a Split

'Je li nam za sreću uistinu potrebna zlatna ribica?'

U Gradskom kazalištu lutaka Split će u subotu, 4. ožujka, s početkom u 19 sati biti premijerno izvedena predstava 'Zlatna ribica', nastala prema motivima 'Bajke o ribaru i ribici' Aleksandra Sergejevića Puškina, a tema ljudske pohlepe kojom se onomad u svojoj bajci bavio Puškin, itekako je aktualna i u današnjem vremenu.

Branimir Rakić, autor teksta i redatelj predstave, istaknuo je da se  'Zlatna ribica' bavi problemom pronalaženja ljudske sreće.

- Na primjeru ribarove pohlepne žene nastojat ću se približiti djeci i njihovoj, zapravo, ljudskoj potrebi da posjeduju samo svoju zlatnu ribicu koja bi ispunila sve njihove želje. Lik Prelje, koja gramzljivo želi više od onog što ima, objedinjuje u određenoj i razumnoj mjeri osobine svih ljudi, a transformacijom njenog lika slijedom događaja u predstavi želim potaknuti gledatelje na samopreispitivanje o izvorima vlastite sreće. Je li nam za sreću uistinu potrebna zlatna ribica? Ili je sreća nešto što dolazi iz samog čovjeka koji je uspio pronaći zadovoljstvo u onome što ima? Lik Zlatne ribice kao personifikacija zadovoljstva koje dolazi izvana zapravo je izvrstan primjer putokaza neuspješne potrage za srećom, a uz čiju ćemo pomoć našoj maloj publici dati odgovor da je njihova i samo njihova zlatna ribica koja ispunjava sve želje zapravo u njima samima. Uostalom, kao u svima nama - rekao je Rakić.


U predstavi igraju Justina Vojaković-Fingler, Andrea Majica i Stipe Gugić.

Lutke, kostime i scenografiju osmislila je Danira Matošić, dok je glazbu u predstavi kreirao Matija Antolić. Oblikovatelj tona u predstavi je Franko Perić, a oblikovatelj svjetla Lucijan Roki.

Predstava će premijerno biti izvedena u subotu, 4. ožujka, u 19 sati, a raspored budućih izvedbi kao i informacije o ulaznicama dostupni su na www.gkl-split.hr.   

Vaša reakcija na temu