Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Zvijezda Krnjevala: Originalne maske splitskog mehaničara oduševljavaju godinama!

Zvijezda Krnjevala: Originalne maske splitskog mehaničara oduševljavaju godinama!

Jedne godine sam vozio wc školjku 100 na sat, nakon toga kadu, potom dnevni boravak s televizorom... - kaže Joško Radić

Došli smo do bubnjara koji je u stilu rock zvijezde na putujućoj platformi izazvao u utorak na Spli'skom krnjevalu veliko zanimanje. Radi se o Jošku Radiću, mehaničaru s izraženom umjetničkom crtom...

- Još kao dijete sam s majkom volio izrađivati maske za maškare, a sestra i ja uvijek bismo imali originalne. Tako sam ja nastavio kreirati instalacije za te karnevalske dane - prepričava Radić, koji ima svoj mehaničarski servis u kojem nastaju njegove zanimljive maske.


- Jedne godine sam vozio wc školjku 100 na sat, nakon toga kadu, potom dnevni boravak s televizorom, pa Baltazar mašinu za robu, a zanimljiv je bio i Djed Mraz s muzikom te famozna Kosorica.


Zaljubljenik je u glazbu od malih dana, tako je i nastala ovogodišnja ideja...

- Završio sam glazbenu školu, sviram klarinet i bubanj, tako da sam se ove godine odlučio za binu na kojoj nastupam s bubnjem. Kada mi padne ideja na pamet, kroz tjedan dana je i realiziram. Već imam divnu ideju za sljedeću godinu. Radost koja me ispuni izrađujući maske je neprocjenjiva - zaključio je ovaj 37-godišnjak.


Vaša reakcija na temu