Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Potvrda neovisne kontrole: Pelješkom mostu pozitivno mišljenje i 85 posto sredstava iz EU!

Potvrda neovisne kontrole: Pelješkom mostu pozitivno mišljenje i 85 posto sredstava iz EU!

Ovim pozitivnim mišljenjem napravljen je pretposljednji korak do konačne potvrde Komisije

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture zaprimilo je danas, 20. ožujka, pozitivno mišljenje Neovisne kontrole kvalitete (Independent Quality Review - IQR) za projekt 'Cestovno povezivanje s južnom Dalmacijom', odnosno Pelješki most, kojim se Projekt ocjenjuje prihvatljivim za sufinanciranje iz fondova EU i to u maksimalnom iznosu od 85 posto.

U sljedeća tri mjeseca znat će se i konačna Odluka Europske komisije o financiranju Pelješkog mosta, odnosno, ukoliko u tom vremenskom razdoblju Europska komisija ne odbije financiranje Projekta smatrat će se da je isti odobren i to u iznosu koji je Republika Hrvatska tražila, a što je ujedno i najveći mogući iznos.

Ovim pozitivnim mišljenjem napravljen je pretposljednji korak do konačne potvrde Komisije i slijedi slanje prijave projekta u Europsku komisiju, koju će uputiti Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, kao Upravljačko tijelo Operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija' 2014.-2020. iz kojeg bi se projekt trebao financirati u iznosu od 420,3 milijuna eura.

Zaprimljenim pozitivinim mišljenjem IQR-a dugotrajna procedura prijave velikog infrastrukturnog projekta Europskoj komisiji privodi se kraju, a podsjetimo, do ovog koraka bilo je potrebno pripremiti opsežnu dokumentaciju, izraditi prijavu projekta i dobiti potvrdu JASPERS stručnjaka.  

Vaša reakcija na temu