Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Uber u istraživačke projekte uključuje studente Bernaysa

Uber u istraživačke projekte uključuje studente Bernaysa

Uber će studentima Bernaysa omogućiti suradnju na istraživačkim projektima povezivanja turizma, urbanizma i mobilnosti s ciljem izgradnje sustava na globalnoj razini

Edward Bernays University College i Uber, najveća globalna kompanija za mobilnost, potpisali su Memorandum o razumijevanju s ciljem izgradnje i razvoja ekosustava mobilnosti i prometa u turizmu na lokalnoj i globalnoj razini. Partnerstvo su potpisali doc. dr. sc. Damir Jugo, dekan Bernaysa, i Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu.

U suradnji Bernaysa i Ubera naglasak je na upotrebi naprednih tehnoloških rješenja za potrebe turista putem ekonomije dijeljenja te na njihovoj relevantnosti za turističke i šire zajednice. Poseban benefit suradnje akademske zajednice i vodeće visokotehnološke kompanije je prilika da studenti Bernaysa sudjeluju u istraživanjima povezanosti između turizma, urbanizma i mobilnosti, kako bi se povećala kompetitivnost hrvatske ekonomije.

- Nakon partnerstva s Fakultetom prometnih znanosti, partnerstvo s Bernaysom nastavak je Uberove suradnje s obrazovnim institucijama kojom želimo dodatno potaknuti razvoj tehnoloških inovacija i mladim intelektualcima pružiti priliku za rad na projektima od velikog značaja za cijelo društvo - kazao je Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu.

Studenti Bernaysa na svojim predavanjima mogu očekivati i goste predavače iz Ubera koji će im iz prve ruke objasniti što znači raditi u ovakvoj kompaniji. Osim toga, studentima i profesorima s Bernaysa će se pružiti prilika da s Uberom surađuju na svojim istraživačkim projektima.

- Pridruživanje Ubera rastućoj mreži naših partnerskih institucija važan je događaj koji studentima Bernaysa otvara vrata globalne kompanije i omogućuje im učenje o poslovnim i komunikacijskim modelima kojima se koristi svjetski lider u digitalnoj ekonomiji. Povezivanje poslovne zajednice i naših studenata iznimno nam je važno, ne samo zbog potencijalnog zapošljavanja nego i zbog prijenosa znanja - istaknuo je Damir Jugo, dekan Bernaysa.

Vaša reakcija na temu