Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UŽIVO IZ LIVERPOOLA Englezi u službenom programu zamijenili Hamzu i Prtajina, te stavili pogrešan grb

UŽIVO IZ LIVERPOOLA Englezi u službenom programu zamijenili Hamzu i Prtajina, te stavili pogrešan grb

Everton i Hajduk igraju večeras u 21.05 po hrvatskom vremenu na Goodisonu prvu utakmicu play-offa Europske lige

18.58 - Press salon je sada pun novinara, a kako su Englezi pristupili utakmici najbolje pokazuje što su u službenom programu stavili sliku Prtajina umjesto Hamze, te pogrešan grb. Uz svakog igrača Hajduka stoji grb Stoke Cityja.

17.41 - Na utakmicu je došao Sean Medvid Staunton, Irac zaljubljen u Hajduk.


17.23 - Vijest je za sada još uvijek neslužbena, ali ima biti da Ante Erceg neće početi utakmicu. Čekamo još službeni zapisnik, ali teško da će doći do preokreta.

16.44 - Rasprodani su svi prigodni šalovi za utakmicu Hajduka i Evertona. Prodavač na štandu u centru grada samo sliježe ramenima i kaže:

- Pokušajte ih pronaći negdje oko stadiona. U mene ih je bilo 200 i sve je brzo otišlo.


16.01 - U šetnji smo sreli člana Nadzornog odbora Antu Šalinovića sa sinom Ivanom.

- Ja sam tradicionalno zabrinut uoči svake utakmice, nema to veze s Evertonom, tako je i prije Cibalije - kazao nam je Ante.

- Ma, bit će 2:1 za nas - puno optimističniji je Šalinović junior.


15.22 - Sreli smo u Liverpoolu 18-godišnjeg Tina iz Trilja čija je poruka bratu zapalila internet. Poručio je roditeljima da se ne brinu, da je 'oša u Englesku', ali je dodao i da je ponio knjige pa će po putu i učiti. 

- Putovali smo kombijem dva dana, nisam lagao, pročitao sam nešto... - rekao nam je Tino koji se priprema za upis na fakultet.


15.11 - Šal je razvijen i na Anfieldu, gdje je svratio veliki navijač Hajduka i član uprave drugog po važnosti sponzora 'bijelih' OTP Splitske banke Zvone Akrap sa sinom Petrom:

- Moramo biti optimisti, ali ne uvijek i realisti. 1:1 večeras - njegova je poruka.


14.58 - Luka, Stjepan, Ante i Marko članovi su DPH Zurich i Jönköping. Došli su bodriti Hajduk i vjeruje da će na stadionu moći kupiti ulaznice. Kažu da je krcato navijača stiglo bez karte. S obzirom na to da je u Splitu prodano nešto više od 800 ulaznica, vjerujemo da će svi ovdje doći do dragocjenog papirića.


14.26 - Ova grupa torcidaša stiže iz Hercegovine i Mokošice.

- Pobijedit ćemo golom Ohandze s 1:0 - više su nego optimistični.


13.57 U centru grada smo susreli člana Nadzornog odbora Denisa Kosora i predsjednika Skupštine Vinka Radovanija. U gradu su sami hajdukovci, osjećamo se kao na splitskoj Pjaci.


13.21 - George Harrison je prigodno za šetnju dobio Hajdukov šal, a pored spomenika Beatlesima sreli smo splitsku ekipu.


12.43 - Sve je puno naših navijača, u Splitu je prodano nešto više od 800 ulaznica za ovu utakmicu, ali ovdje hajdukovci stižu sa svih strana.

12.06 - Ovo je prva osoba u plavom dresu koju smo danas sreli u centru Liverpoola.


11.33 - Branič Evertona je Michael Keane, 24-godišnjak koji je rođen u Stockportu, a karijeru je počeo u Cheadleu, klubu iz svog grada. Tamo su ga uočili skauti Manchester Uniteda u koji je stigao kao 16-godišnjak. Za United je ubilježio jedan nastup, bilo je to u rujnu 2012. u Liga kupu protiv Newcastlea. Nakon toga je bio na posudbama u Leicesteru, Derby Countyju, Blackburnu i Burnleyju gdje je skrenuo pozornost na sebe. Iako je ovog ljeta bio velika želja Josea Mourinha i Jurgena Kloppa na koncu je završio u Evertonu, u transferu vrijednom 25 milijuna funti. Zbog podrijetla koje vuče, igrao je za Irsku do 17 godina, no onda je nastavio igrati za engleske mlađe uzraste, a u ožujku ove godine debitirao je za Gordi Albion u prijateljskom susretu s Njemačkom. 

11.00 - Hajdukov trener Joan Carrillo rano jutros je u društvu Ante Bilića istrčao 14 kilometara, ali ne prema Goodisonu, već na drugu stranu prema aerodromu John Lennon. To su prakticirali i uoči utakmica protiv Levskog i Brondbyja, u kojima su 'bijeli' dobro prošli.

Točno sada s momčadi će u hotelu odraditi kratak trening, a onda će u zajedničku šetnju.

10.23 - Na štandu se prodaju prigodni šalovi za utakmicu Evertona i Hajduka. Cijena im je 10 funti, a prodavač kaže da navija za Liverpool te nije pretjerano fokusiran na večerašnji okršaj.


10.01 Cuco Martina bi, prema najavama, trebao večeras igrati desnog beka. Ovaj 27-godišnjak odrastao je u Rotterdamu gdje je u Feyenoordu počeo svoju karijeru. No, tamo nije ostavio dublji trag, igrao je u nižim ligama, da bi s 24 godine stigao u Twente. Tamo je odigrao dvije sezone, da bi prije dva ljeta otišao u Southampton. U dresu 'svetaca' u dvije sezone odigrao je 24 susreta te je ovog ljeta stigao u Everton potpisavši trogodišnji ugovor. Debitirao je protiv Stokea kada je u igru ušao u 46. minuti. Kapetan je države Curacao za koju je dosad ubilježio 30 nastupa.

9.41 - Englezi su potpuno izignorirali Hajduk, lokalni dnevnik Echo čak je pet stranica posvetio Evertonu, ali o Hajduku gotovo ni slova. Tek u jednom stupcu piše: 'who is the Hajduk Split manager? Joan Carrillo'. A malo poviše toga: 'Who should I look out for in the Hajduk Split team? Forward Ante Erceg'...

Slično je i u Daily Mirroru i drugim tiskovinama, što i ne čudi s obzirom na to da se baš nitko od engleskih novinara nije sinoć pojavio na Hajdukovoj presici na Goodisonu.

Oni se uglavnom bave transferom Sigurdssona, kojega su platili rekordnih 45 milijuna funti.

9.01 - Na golu Evertona će biti Jordan Pickford. On je ovog ljeta bio prvo pojačanje Evertona. Stigao je iz Sunderlanda u transferu vrijednom 25 milijuna funti koji uz bonuse može doseći 30 milijuna. Time je postao najskuplji britanski vratar ikada, a jedino su Gianluigi Buffon i Ederson ostvarili unosnije vratarske transfere. Rođen je pokraj Sunderlanda prije 23 godine gdje je i započeo svoju karijeru kao osmogodišnjak. Bio je član svih mladih reprezentacija Engleske, a zanimljivo je da je u šest klubova bio na posudbama; Darlington, Alfreton, Burton, Carlisle, Bradford, Preston. Za Sunderland je debitirao u listopadu prošle godine, a svojim je obranama odmah u prvoj sezoni oduševio svih. Iako je Sunderland ispao u Drugu ligu bio je nominiran u konkurenciji za najboljeg mladog igrača Premiershipa.


8.26 - Frano Jelić i Nediljko Merčep obojica su vatrogasci, prvi je zapovjednik DVD Lovreć, a drugi član splitske vatrogasne postrojbe.

- Hajduk pobjeđuje 1:0, strijelac će biti Vlašić - poručuju uglas.

8.00 - Everton i Hajduk igraju večeras u 21.05 po hrvatskom vremenu na Goodisonu prvu utakmicu play-offa Europske lige.

Vaša reakcija na temu