Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splitski Filozofski fakultet nakon 13 godina napokon pod jednim krovom

Splitski Filozofski fakultet nakon 13 godina napokon pod jednim krovom

Na koncu je otkrivena ploča zaslužnih za zgradu, s pogrešno napisanim imenom rektora Anđelinovića

Na svečanom otvorenju Filozofskog fakulteta gdje je smješten u Rektorat, u bivšoj zgradi Brodomerkura na Poljičkoj cesti, aktualni rektor prof.dr.sc. Šimun Anđelinović je poželio da cvijeta i raste Sveučilište u Splitu. Ustvrdio je da su novi prostori mjesto promocija, koncerata i mjesto na kojem će se stvarati nove ideje i projekti. Ovom prigodom je nabrojio zaslužne, od Vlade i premijera Andreja Plenkovića, potpredsjednika i ministra obrane Damira Krstičevića, ministara financija i državne imovine Zdravka i Gorana Marića, te bivšeg ministra obrazovanja Pave Barišića. Njima će biti uručena posebna priznanja. 

Dekanica Filozofskog fakulteta Gloria Vickov poručila je, pak, kako uzvanici ne mogu osjetiti s koliko je radosti dočekan ovaj dan te se zahvalila svima koju su doprinijeli da budu konačno pod jednim krovom. Podsjetila je da su imali jedva prihvatljive uvjete dok su bili na šest lokacija, ali, kako je rekla, ni to ih nije spriječilo u postizanju zavidnih rezultata.

- Zahvalni smo što su udareni temelji daljnjeg prosperiteta, ali naše prostorne potrebe nisu u potpunosti zadovoljene u ovoj zgradi. U jednom uredu je i 6-7 nastavnika, naš fundus treba veći prostor knjižnice. Vjerujem da ćemo u novoj upravi Sveučilišta imati razumijevanja i za to - poručila je Vickov.

Kao izaslanica premijera obratila se zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović.

- Zajedničkim ulaganjem Vlade i Sveučilišta, san je ostvaren. Najbolje sveučilište u regiji dižemo na još veću razinu, mladi i obrazovani ljudi su svjetla budućnost koju trebamo - ustvrdila je Hrgović.

Dodajmo i da je čestitke uputio dožupan Ante Šošić. Svečanost su uveličali glazbenici Akademije, a na koncu je otkrivena ploča zaslužnih za zgradu, s (pogrešnim) imenom rektora.

- Nakon 44 godine od osnutka Sveučilišta u Splitu, te 13 godina od pokretanja Filozofskog fakulteta u Splitu, konačno su studenti i djelatnici Filozofskog fakulteta i djelatnici Rektorata dobili odgovarajuće prostore u neposrednoj blizini Sveučilišnog kampusa, čime  su funkcioniranje Sveučilišta te kvaliteta studiranja dignuti na višu razinu - navode.

Pregradnjom i spajanjem postojećih uredskih prostorija bivšeg korisnika Brodomerkura dobili su se kvalitetni prostori za zadovoljavanje nastavnih kapaciteta Filozofskog fakulteta. Preuređenjem je dobiveno 15 učionica u suterenu, te 13 učionica, od kojih su dvije informatičke i prostor knjižnice na etaži prizemlja.Osim toga, studentima je dostupna sva logistika Sveučilišnog kampusa od Sveučilišne knjižnice, objekata studentske prehrane, sportskih te drugih sveučilišnih sadržaja koji im prije nisu bili dostupni s obzirom na to da su prije bili razmješteni na šest različitih lokacija.

Vaša reakcija na temu