Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Tonći Blažević: Dolazim sutra na Pujanke, predmet Nine Kuluz treba vratiti na reviziju

Tonći Blažević: Dolazim sutra na Pujanke, predmet Nine Kuluz treba vratiti na reviziju

Da ne bude zabune, dijete ima pravo i na oca...

Predsjedniku splitskog HSLS-a Tonću Blaževiću smo postavili pitanja vezana za aktualnu i tešku temu - slučaj Nine Kuluz i njenu borbu za svog Cesarea...

Tko je zakazao u slučaju Nine Kuluz?

- Zakazao je sustav koji treba uzeti sve relevantne činjenice u obzir i zaštiti dijete (Centar za socijalnu skrb, Županijski sud, policija). Cesare je jedan za kojeg se zna no,nažalost, ovakvih situacija ima puno. Koristi se moć za spriječiti privođenje pravde onakve kakva treba biti. Tada ne bi bilo ovakvih vapaja prema javnosti. Odvjetnici razvlače po 4-5 godina ovako osjetljive predmete. Županijski sud zanemaruje mišljenje vještaka (psihologa i psihijatara) koji su jedini vidjeli dijete i donosi odluku o izručenju djeteta u Italiju. Centar za socijalnu skrb ne prijavljuje slučaj policiji, ne dodjeljuje skrbnika, ne razgovara s djetetom i protiv majke vodi istražni postupak koji je od Državnog odvjetništva odbačen. Sve se to događa tek od 12. mjeseca 2016. Do tada ništa. Sporo, neučinkovito, nezainteresirano i neprofesionalno.

Što se sada može učiniti da se pomogne malom Cesareu? 

- Sada se samo može odgoditi izručenje, vratiti predmet na reviziju i postaviti nadzor odmah. Da ne bude zabune, dijete ima pravo i na oca i zato se treba poraditi na njihovoj međusobnoj komunikaciji. Bez toga ne ide. 

Hoćete li doći na okupljanje na Pujankama?

- Da, dolazim sutra na Pujanke.

Vaša reakcija na temu