Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Zoran Đogaš: Puljak je izvrsno trgovao, ali samo za sebe i suprugu, a Centar, kao i oni prije njega, na putu je u prošlost

Zoran Đogaš: Puljak je izvrsno trgovao, ali samo za sebe i suprugu, a Centar, kao i oni prije njega, na putu je u prošlost

Komentirao je gradonačelnikov rezultat na izborima

Zoran Đogaš osvrnuo se na rezultat kojeg je Ivica Puljak ostvario na izborima. Napisao je kako misli da su njegovi politički protivnici, ali i njegovi glasači opravdano zabrinuti koliki je njegov fokus na Split, a kolika je njegova osobna (ili bolje, obiteljska) politička ambicija općenito.

'Uskoro ćemo vidjeti. Osobno bih volio da se fokusira isključivo na Split, ali mislim da će biti onako kako smo i govorili prije dvije godine, da je Split njemu samo prolazna stanica. Postoji još jedna bitna činjenica s ovih izbora. Puljak kaže da su Rijeke pravde pobijedile u Splitu što je zapravo točno, ali samo za 227 glasova (25824 u odnosu na 25597), što je više bila mrtva trka negoli pobjeda', kaže Đogaš.

Puljak nije spomenuo, dodaje, da je Ranko Ostojić imao čak 4380 preferencijalnih glasova više od samoga Puljka (12434 u odnosu na 8054).

'Usput budi rečeno, Puljak nije ni dobio traženih 10 % za ulazak u Sabor preko preferencijalnih glasova, pa je dobro da je istrgovao više mjesto na listi za X. izbornu jedinicu!?  Dakle, iskusni SDP-ovac Ostojić, koji u zadnje vrijeme gotovo da uopće nije bio politički aktivan, dobio je za 50 % više glasova od politički vrlo aktivnoga Puljka, koji trenutno obnaša i funkciju gradonačelnika i predvodi 'renesansu' koja nam se događa.

Čini se da su u Splitu stvari poprilično jasne i da bi se izvorni glasači SDP-a koji su bili očarani Puljkom i Ivoševićem, mogli pomalo vraćati izvoru. 

Tako će se možda sintagma Rijeke pravde obistiniti samo u Splitu gdje je Centar očito na odlasku, a čeka se povratak lokalnoga SDP-a na scenu, što bi bilo pravednije za njihove glasače negoli trenutna zabluda s Puljkom i Centrom. Na državnoj razini, čini se da su Rijeke pravde nepovratno se pretvorile u sintagmu Zeko i potočić. Zaključno se može reći da je Puljak izvrsno trgovao, ali samo za sebe i suprugu, a Centar kao i oni prije njega, na putu su u prošlost', zaključio je.

Vaša reakcija na temu