Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press FOTOGALERIJA Održana velika ekološka akcija čišćenja podmorja Crikvenice

FOTOGALERIJA Održana velika ekološka akcija čišćenja podmorja Crikvenice

Najviše izvučeno plastike

Na području Crikvenice održana velika ekološka akcija čišćenja podmorja 'Eko patrola Crikvenica 2024.' u organizaciji Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic, a svoj doprinos čišćem podmorju dali su ronioci i volonteri Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic i Ronilačkog kluba Drugi Stupanj.

Tijekom dva dana trajanja eko akcije 'Eko patrola Crikvenica 2024.' ronioci su čistili podmorje od plaže 'Limenka' do plaže 'Stoimena' uz podršku Jadranskog naftovoda d.d. (JANAF) s ciljem izvlačenja otpada iz mora te podizanja razine svijesti o važnosti očuvanja mora, okoliša i prirode te senzibiliziranja javnosti i lokalnog stanovništva o važnosti očuvanja prirode.

Ronioci i volonteri izvlačili su iz mora raznovrsni otpad što uključuje plastiku, staklo i gume koji je adekvatno zbrinut, a najviše je izvučeno plastike.

'U sklopu eko patrole čistilo se je podmorje ispred dječjeg odmarališta Stoimena, posebno nas raduje što djeca primjerom pokazuju odgovorno ponašanje prema okolišu s obzirom da nisu pronađene velike količine otpada na području plaže Stoimena', rekao Rene Cipovecpredsjednik Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic.

Osim čišćenja podmorja, izvlačenja otpada iz mora i zbrinjavanja na adekvatan način, u sklopu eko patrole provodile su se edukacije o važnosti očuvanja morskog okoliša i sigurnosti u ronjenju, a akciji čišćenja podmorja priključili su se ronioci i volonteri novoosnovanog Ronilačkog kluba Drugi Stupanj iz Stupnika.

'Članovi našeg Ronilačkog kluba Drugi Stupanj dugogodišnji su iskusni ronioci posvećeni ekologiji i očuvanju prirode i okoliša, a s velikim interesom i zadovoljstvom se priključujemo eko akcijama čišćenja podmorja i rado surađujemo s drugim klubovima. Trenutno radimo na proširenju članstva, te uskoro počinjemo s tečajevima ronjenja i dodatnim edukacijama', istaknuo je Goran Tomečak, predsjednik Ronilačkog kluba Drugi Stupanj.

Voditeljica projekta 'Eko patrola Crikvenica 2024.' Andreja Vedrina, istaknula je važnost redovitog provođenja ekoloških akcija čišćenja podmorja zbog očuvanja flore i faune te smanjivanja negativnog utjecaja otpada na morska staništa i morske organizme.

Medijski pokrovitelji ekološke akcije čišćenja podmorja 'Eko patrola Crikvenica 2024.' su Morski.hr i Scubalife.hr, a akcija se provodi uz podršku JANAF d.d. i Plave promocije dok su veliki obol u provedbi eko akcije pružili HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.) i Nemo-Expert.

Vaša reakcija na temu