Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
IGRAM DA ZAŠTITIM MORE: Zabava i edukacija u školskom botaničkom vrtu OŠ Skalice

IGRAM DA ZAŠTITIM MORE: Zabava i edukacija u školskom botaničkom vrtu OŠ Skalice

Cilj je stvoriti društvo koje će aktivno raditi na očuvanju morskog ekosustava

Učenici Ekonomske i upravne škole Split, s učenicima srednje škole Marco Polo Liceo Artistico Venezia, organiziraju zabavu za djecu u petak, 24. svibnja, u 9 sati u školskom botaničkom vrtu Osnovne škole Skalice. Cilj je ovog događaja podizanje svijesti o onečišćenju mora među mladima, a to će postići interaktivnom igrom s flash-karticama naziva Igram da zaštitim more.

'Igrom i zajedničkim druženjem, djeca će steći važno znanje o očuvanju Jadranskog mora i zaštiti okoliša. Nadamo se da će to znanje prenijeti i svojim roditeljima', rekla je Ana Vuković, učenica Ekonomske i upravne škole Split (EUŠS).

Igra Igram da zaštitim more sastoji se od kartica sa slikama ugroženih morskih životinja i otpada iz mora, dok se na drugoj strani kartica nalaze nazivi tih pojmova. Cilj igre je u što kraćem vremenu povezati slike i nazive, čime se sudionici educiraju o zagađenju Jadranskog mora.

'Htjeli smo djeci kroz zabavu i zajedničko druženje nekako prenijeti znanje o očuvanju Jadranskog mora i zaštiti okoliša. Svaka kartica, svaka povezana slika i naziv, priča o našoj odgovornosti prema moru koje nas sve povezuje', dodaje Ivan Bašić učenik EUŠS.

Ova interaktivna igra ideja je i pilot-projekt učenika Ekonomske i upravne škole Split, razvijena u sklopu radionica projekta ML-FREE. Cilj je projekta, među ostalim, povećanje znanja, vještina i aktivno sudjelovanje mladih dviju prekograničnih srednjih škola u borbi protiv onečišćenja otpadom iz mora. Učenici iz Italije na radionicama su također osmislili svoj pilot-projekt koji će provoditi u Veneciji u rujnu.

Projekt ML-FREE, koji sufinancira Europska unija, usmjeren je na rješavanje problema otpada iz mora edukacijom i aktivnim sudjelovanjem mladih. Cilj je stvoriti društvo koje će aktivno raditi na očuvanju morskog ekosustava.

'Ovaj događaj predstavlja priliku da se mladi educiraju, povežu s prirodom i preuzmu aktivnu ulogu u očuvanju okoliša. Pozivamo sve roditelje, učitelje i zainteresirane građane da podrže ovaj događaj i pridruže se edukativnoj zabavi u školskom botaničkom vrtu OŠ Skalice 24. svibnja. Svi zajedno možemo stvoriti održivo društvo koje će čuvati naše Jadransko more za buduće generacije', zaključuje Marin Pleština, učenik EUŠS-a.

Vaša reakcija na temu