Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook Miro Bulj poručio HEP-u : Zbog neulaganja u infrastrukturu danas ginu krave, a sutra će ljudi

Miro Bulj poručio HEP-u : Zbog neulaganja u infrastrukturu danas ginu krave, a sutra će ljudi

'Ovakvim ponašanjem ste raselili Dalmaciju, Zagoru, a tako raseljavate i Hrvatsku'

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj danas je posjetio Čačijin Dolac gdje su zbog pada dalekovoda i strujnog udara smrtno stradale krave koje su pasle na livadi.

Gradonačelnik Bulj susreo se s vlasnikom usmrćenih krava, Nikšom Čačijom koji za smrt krava optužuje isključivo HEP koji nije zamijenio dotrajale i sagnjile drvene stupove. Čačija tvrdi kako su mještani ovoga naselja već godinama upozoravali HEP na ovakav nemili ishod.
Sam gradonačelnik Bulj godinama je, kaže, slao bezbroj dopisa HEP-u, upozoravao pa čak i prosvjedovao zbog neulaganja u infrastrukturu. S druge strane, HEP se ograđuje i kaže da je za pad dalekovoda koji je usmrtio stoku kriv grom.

Bulj je uvjeren da iz Uprave HEP-a lažu:
'Nitko grom nije čuo, stupovi padaju, goveda ugibaju, tako je moglo proći dijete ili netko drugi. Glavno je da oni prodaju plin za cent, svojim tajkunima i sponzorima. Glavno je da će Grlić Radman zaraditi na ovim kravama. Dok naša Cetina proizvodi 40 posto hidroenergije ovdje kod nas je infrastruktura kao iz doba Divljeg zapada, 'Doc' Hollidaya  i  šerifa Wyatt Earpa', oštar je bio sinjski gradonačelnik i dodao kako narod s ovih područja bježi.

'Ovakvim ponašanjem ste raselili Dalmaciju, Zagoru, a tako raseljavate i Hrvatsku. Pretvorili ste nas, koji imamo ovoliko prirodnih bogatstava, u eksploatacijsko polje. Ciljano iseljavate Hrvate s naših ognjišta, a onda imenujete ministre poljoprivrede i demografije za navodni spas naroda, a u interesu tajkuna. Našega seljaka tjerate sa zemlje i gasite mala poljoprivredna gospodarstva koja proizvode domaću hranu i to samo kako bi pogodovali uvoznim lobijima. Ponašate se kao kolonisti i držite nas za robove, a to nećemo biti i stat ćemo vam na kraj. Danas ste ubili krave, a sutra su na redu ljudi. Vi ste obične štetočine i talog društva', poručio je gradonačelnik Bulj.


Vaša reakcija na temu