Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Permakultura Dalmacija Upozorenje udruge Permakultura Dalmacija: 'Dogodit će se još jedna devastacija zelenila'

Upozorenje udruge Permakultura Dalmacija: 'Dogodit će se još jedna devastacija zelenila'

'Nismo aktivisti, pomozite nam'

Iz udruge Permakultura Dalmacija upozorili su na još jedno uklanjanje zelenila u Splitu. Objavili su, naime, kako će se vrlo skoro, prema njihovim informacijama, dogoditi još jedna devastacija. 

'Ovog puta na udaru su svima poznate penjačice koje su se obavile oko stupova i zidova konstrukcije nadvožnjaka na ulazu/izlazu u Split u ulici Domovinskog rata. Nadamo se da još nije kasno da se reagira i nađe rješenje koje neće uključivati njihovo uklanjanje', upozorili su. 

Istaknuli su, nadalje, kako nisu aktivisti, odnosno kako nemaju iskustva s djelovanjem u ovakvim situacijama. Stoga apeliraju na građane da im pomognu. 

'Ono što možemo napraviti jest podijeliti ovu informaciju s vama i kao udruga obratiti se Hrvatskim cestama, Gradu Splitu te Parkovima i nasadima koji su do sada održavali navedeno zelenilo te ih zamoliti za zaštitu i obrazloženje potencijalnog uklanjanja. Zamolili bismo i vas, ako imate mogućnost kontaktiranja i utjecaja na iste, da to i napravite - dok još nije kasno!

Želimo gledati zelene stupove i zidove, a ne sive betonske konstrukcije kojih ne nedostaje u našem gradu. Nadamo se da ćete, kad idući put zapnete u redovitoj jutarnjoj gužvi i pogledate na predivne penjačice, osjetiti ponos zato što ste doprinijeli da i dalje krase naš grad', poručili su iz udruge. 


Vaša reakcija na temu