Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay BEZ PUNO MUKE Recept za tjesteninu s tikvicama

BEZ PUNO MUKE Recept za tjesteninu s tikvicama

Topi se u ustima

Kada temperature u termometru porastu, u potrazi smo za brzopoteznim rješenjima za ručak i večeru. Tada su na cijeni recepti koji se mogu napraviti bez puno namirnica, muke i filozofije - po mogućnosti u jednom loncu.

Takav je upravo i recept za kremastu tjesteninu s tikvicama koja se topi u ustima, a priprema tek od nekoliko sastojaka.

Sastojci:

- 700 ml povrtnog temeljca

- 300 g tjestenine po želji

- 120 g kremastog sira

- 2 tikvice

- 1-2 češnja češnjaka

- šaka svježih listića bosiljka

- sol i papar po želji.

Priprema:

Zagrijte povrtni temeljac pa u njega dodajte sušenu tjesteninu, sitno narezan češnjak i pola količine listića bosiljka, piše Punkufer.

Kuhajte uz redovito miješanje oko 10 do 15 minuta dok tjestenina ne postane mekana.

Pred kraj kuhanja dodajte tikvice narezane na kockice ili trakice i sirni namaz. Sve dobro promiješajte i kuhajte nekoliko minuta.

Posolite i popaprite po želji. Poslužite s preostalim listićima svježeg bosiljka i po želji s malo naribanog parmezana. 

Vaša reakcija na temu