Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Ovo je jedni recept za cheesecake koji će vam ikad trebati

Ovo je jedni recept za cheesecake koji će vam ikad trebati

U zamrzvivaču može 'izdržati' do dva mjeseca

Nedavno je urednica portala Kitchn isprobala ovaj recept i napisala 'Doslovno savršen', a ni komentari ostalih čitatelja ne zaostaju za ovom ocjenom.

Hrskava korica od krekera i mekan nadjev od sira sigurno će vas zadovoljiti, a recept je jednostavan tako da se ne morate bojati i ako ste početnik.

Zgodno je i što ga možete pohraniti u zamrzivač i to na 2 mjeseca, piše Ordinacija.

Za podlogu:

198 g graham keksa, izmrvljenih

67 g šećera

99 g maslaca, otopljenog

Za nadjev od sira

1 kg kremastog sira

300 g šećera

2 žlice ekstrakta vanilije

3 bjelanjka

113 g tučenog slatkog vrhnja

Bez brašna, s bademima i limunom u neodoljivoj kombinaciji - ovo je vaš novi omiljeni kolač

Priprema:

Za podlogu

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva u posudu za pečenje okruglog oblika te ju namastite

Obložite dno folijom, može i u par slojeva kako voda ne bi prodirala u nju kada stavite u vodenu kupku

U posudi kombinirajte te kekse, malo šećera i otopljeni maslac te rasporedite po dnu posude za pečenje i utisnite.

Pecite oko 8 minuta, izvadite posudu za pečenje i stavite na stranu. 

Za nadjev od sira

Mikserom dobro istucite sir u posebnoj posudi. Dodajte preostali šećer, vaniliju, bjelanjke.

Dodajte vrhnje i nastavite miksati dok se sve ne poveže.

Na pečenu podlogu izlijte ovu smjesu i lijepo poravnajte površinu.

Veliku tavu ili posudu napunite vrelom vodom, u nju stavite posudu s kolačem i vratite u pećnicu te pecite oko sat vremena.

Isključite pećnicu i ostavite da se kolač u njoj malo slegne.

Maknite kolač iz pećnice.

Ostavite da se potpuno ohladi, prekrijte folijom i spremite u hladnjak na najmanje 8 sati.

Uživajte u suboti i pripremite brzi ručak u jednoj tavi - dobar tek!

U hladnjaku može trajati do 5 dana, a ako ga zamrznete i do dva mjeseca.

Vaša reakcija na temu