Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ramon Perucho from Pixabay RECEPT Crumble od jagoda

RECEPT Crumble od jagoda

Tražite ukusan i zdrav desert?

Ako tražite ukusan desert koji je spravljen isključivo od zdravih sastojaka, isprobajte kuhani crumble od jagoda, desert s potpisom slavnog kuhara Sanjeeva Kapoora.

Ovaj recept za desert najbolji je obrok kojim se možete počastiti tijekom vrućih dana.

Bogat je antioksidansima, proteinima i s vrlo malo masnoća, isprobati ga možete već danas jer je gotov za čas posla, prenosi Novi list.

Sastojci

  75 g zobenih pahuljica
  48 g bademovog brašna
  60 g vrhnja za šlag
  pola štapića cimeta
  5 klinčića
  pola žlice kukuruznog brašna
  10 tabletica saharina
  30 g integralnog pšeničnog brašna
  12 jagoda
  117 ml crnog vina
  1 zvjezdasti anis
  1 žličica esencije vanilije
  1 žlica vode

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Dok se pećnica grije, zagrijte neprijanjajuću tavu na srednjoj vatri. Dodajte zob i integralno pšenično brašno i pržite na srednjoj vatri 4-5 minuta. Kada je gotovo, premjestite sve u zdjelu.

U istu zdjelu dodajte bademovo brašno i dobro promiješajte. Zatim dodajte pola saharaina zajedno sa svježim vrhnjem i dobro promiješajte.

Zagrijte istu neprijanjajuću tavu na srednjoj vatri pa dodajte jagode, crno vino, cimet, zvjezdasti anis, klinčiće i dobro promiješajte. Zatim dodajte esenciju vanilije, preostale tabletice saharina i kuhajte na laganoj vatri 8-10 minuta. Nakon izvadite začine.

Dodajte kukuruzno brašno u zdjelu s malo vode i dobro promiješajte. Dodajte ovu smjesu u tavu i dobro promiješajte.

Prebacite mješavinu jagoda i vina u vatrostalnu staklenu posudu, ravnomjerno pospite smjesu zobi i pecite 15-20 minuta.

Ukrasite narezanim jagodama i odmah poslužite.

Vaša reakcija na temu