Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Splitska peškarija / Facebook RECEPT Polpete od srdela u umaku

RECEPT Polpete od srdela u umaku

Jednostavna priprema

Ako vam nedostaje ideja za ručak, predlažemo polpete od srdela u umaku.

Sastojci za četiri osobe:

- 800 g očišćenih srdela
- 2 jaja
- 100 g ribanog tvrdog sira
- 2 žlice krušnih mrvica
- 2 žlice grubo sjeckanih badema
- 80 g grožđica
- 2 režnja češnjaka
- nekoliko grančica peršina
- sol, papar
- oštro brašno
- ulje za prženje

Za umak:

- 800 ml pasate od rajčica
- režanj češnjaka
- bosiljak ili menta
- maslinovo ulje, sol

Priprema:

Priprema ovog tradicionalnog sicilijanskog recepta vrlo je jednostavna. U multipraktik stavite očišćene srdele i usitnite dok ne dobijete homogenu smjesu.

Dodati 2 žlice grubo mljevenih badema, jaja i grožđice.

Pomiješati, a zatim dodati ribani sir i krušne mrvice. Dodati sjeckani češnjak, peršin i mentu. Na kraju začiniti solju i paprom i dobro promiješati.

Ako je smjesa previše mekana, dodati još malo krušnih mrvica. Rukama oblikovati kuglice, svaku uvaljati u brašno i pržiti na malo ulja do zlatne boje.

Dok se polpete prže, na malo ulja zagrijati sjeckani češnjak, dodati pasatu, sjeckani bosiljak ili mentu i malo soli. Doliti čašu vode i pustiti da zakuha.

U tako pripremljen umak ubaciti polpete i kuhati 15 minuta. Polpete poslužiti s umakom i kruhom, piše Novi list.

Vaša reakcija na temu