Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BULJ TRAŽI OSTAVKU BUTKOVIĆA I BOBANA: Autobusi Mate Jujnovića neće izaći sa sinjskog kolodvora dok institucije ne odrade posao!

BULJ TRAŽI OSTAVKU BUTKOVIĆA I BOBANA: Autobusi Mate Jujnovića neće izaći sa sinjskog kolodvora dok institucije ne odrade posao!

'Svaki tjedan gori autobus jedan'

Miro Bulj, saborski zastupnik Mosta i gradonačelnik Sinja, danas se u Saboru obrušio na Splitsko-dalmatinsku županiju i Matu Jujnovića zbog prometne nesreće koja se jutros dogodila u Bajagiću kod Sinja. 

Autobus koji je prevozio učenike se zapalio, a nakon što su svi izašli iz vozila, autobus se sam pokrenuo i stražnjim dijelom sletio s ceste. Na sreću, nitko ije ozlijeđen, a Miro Bulj je u Saboru danas govorio o tome.

'Fala Bogu i Gospi Sinjskoj što nitko nije nastradao. Da nije bilo brze intervencije vozača tko zna što bi bilo. Svaki tjedan gori jedan autobus. Postavlja se pitanje što radi Splitsko-dalmatinska županija?! Kao Gradonačelnik poslao sam bezbroj dopisa i u nebrojeno puta upozoravao, Inspektorat je u Sinju postavio i prometnog inspektora koji ništa ne radi. Pitam se što rade oni, ne samo da su dozvolili da nas opljačka Mate Jujnović i da Promet Makarska preuzme naš kolodvor nego je Županija dopustila da u ovim karampalinama starijima od Mojsijeve šlape prevoze našu djecu. Zamislite roditelje koji u ovakve autobuse upućuju svoju djecu. Bezbroj puta sam upozoravao ministarstvo da su ugrožena djeca i njihovi životi, da roditelji mole Boga da im se djeca živa vrate iz škole i ne samo to, često autobusi i ne dolaze po djecu i upravo to županija i ministarstvo financiraju i daju im koncesije.

Kao gradonačelnik sam napravio sve za svoje studente kako ih ne bi prevozio ovaj prijevoznik, ali na školski prijevoz ne mogu utjecati jer nije u mojoj nadležnosti nego u nadležnosti HDZ-a i Županije. Autobusima za prijevoz školske djece koncesiju daje Splitsko-dalmatinska županija, a ne Grad Sinj“, rekao je Miro Bulj i dodao kako je Grad Sinj poslao županu Blaženku Bobanu i njegovoj 'velikoj ekipi' da plate pola milijuna kuna nerentabilnih linija jer su uništili javni prijevoz u Sinju. Pokušao je, rekao je Bulj, nabaviti nove autobuse:

'Kroz ITU mehanizam pokušao sam da Grad Sinj kupi nove autobuse za djecu, proširili smo djelatnost naše tvrtke, međutim, nemamo kolodvor jer su ga dali Mati Jujnoviću, a kolodvor je sve osim kolodvora. Da, s tim je upoznato državno odvjetništvo od 2006. godine jer sam ga ja obavijestio i osobno podnio kaznenu prijavu. Nitko ništa ne poduzima!

Znam da je interesantnija tema hoće li DP glasati za ili protiv i jeli se dogovorio s HDZ-om ili ne. Ne brinite, dogovorit će sve, ali ovo što se događa u Sinju je način života ljudi.

Javno pozivam ministra Butkovića da zajedno s županom Bobanom da ostavku zbog nečinjenja.

'Ovo nije ruganje i nije šala, istina je da Mate Jujnović radi u Splitsko-dalmatinskoj županiji što god želi, a u tome mu pomaže župan Blaženko Boban - to je naša stvarnost. Osobno ću stati ispred ovih autobusa koji više neće izaći s kolodvora ako nadležne institucije ne odrade svoj posao i ako netko ne završi zbog ovoga u zatvoru“, zaključio je Bulj.


Vaša reakcija na temu