Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Veselje u stožeru Rijeka pravde nakon dolaska Grbina: 'Pred nama su razgovori koji će dovesti do promjene'

Veselje u stožeru Rijeka pravde nakon dolaska Grbina: 'Pred nama su razgovori koji će dovesti do promjene'

Okupljeni su mu skandirali, plesali i pjevali na 'Gdje je nestao čovjek'

23.55 - U stožer Rijeka pravde stigao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin koji se obratio prisutnima.

'Želim zahvaliti svim građanima. Pokazali smo bolju Hrvatsku, koja je tu zbog njenih ljudi. Isto tako čestitam svim strankama koje su izabrane u Sabor. Što nas čeka? Rezultati nisu kakve smo priželjkivali. Pokazali su da dvije trećine građana želi promjenu. Dvije trećine ljudi nije zadovoljno onime što vide i mi ih nećemo iznevjeriti. Nije gotovo', rekao je Grbin.

Naglasio je kako su pred njima dani ili mjeseci razgovora koji će dovesti do promjene. 

'Hrvatska može i bit će bolje mjesto za život. Ponoć nije prošla i ja do ponoći ne smijem govoriti kome ćemo predati mandat za sastavljanje vlade. To je zabranjeno. Od sutra počinju razgovori s onima koji su do jučer govorili da s HDZ-om neće. Sad ćemo vidjeti jesu li to bile laži ili stvarno žele promjenu. Hrvatska može biti bolja, Hrvatska će biti bolja i mi smo jamac toga', rekao je Grbin.

Okupljeni su mu skandirali, plesali i pjevali na 'Gdje je nestao čovjek'.

23.40 - Mirela Ahmetović kaže kako su na razgovore dobrodišli svi koji se žele boriti protiv korupcije. Više pročitajte ovdje.

23.27 - Davor Matijević kaže kako SDP treba korjenite promjene. Više pročitajte ovdje.

22.30 - Rezultatima izbora nije zadovoljan ni Predrag MatićOvdje pročitajte što je rekao.

21.46 - Ranko Ostojić kaže kako su se nadali puno boljem rezultatu. Više pročitajte ovdje.

21.21 - Što o prvim rezultatima DIP-a kaže Arsen Bauk pročitajte ovdje.

21.08  - Objavljeni su prvi neslužbeni rezultati DIP-a, evo kako je bilo u stožeru Rijeka pravde.


20.49 - Mišo Krstičević, gradonačelnik Ploča i kandidat SDP-a u X. izbornoj jedinici jasno i glasno je rekao za Dalmatinski portal da rezultat izbora koje pokazuju prve ankete, nije uspjeh SDP-a. Više pročitajte ovdje.

20.38 - Ranko Ostojić rekao je da je netko prije tri mjeseca razgovarao s njima, bili bi zadovoljni ovim rezultatom. 

'Cilj je bio srušiti HDZ. Pričekajmo službene rezultate. Mi smo pokazali da smo najjača oporbena stranka i u prilici smo formirati vladu. Neću govoriti o svim mogućim partnerima, ali SDP je iznad procjena, posebno onih gdje se govorilo da se raspadamo. Možemo ujediniti opoziciju', rekao je.

Ipak, u HDZ-u su optimistični i sigurni u novu pobjedu.

'Ne znam koja je to njihova računica, ali sami sebe moraju pitati kako su u Hrvatskoj prošli. Sve ispod 60 mandata je poraz za HDZ. Ako i budu popravili rejting, sve im je to poraz. Rekli su da će imati natpolovičnu većinu. Nakon svih podmetanja i pokušaja na biračkim mjestima… Složit ćemo se, najveći problem Hrvatske je HDZ. Oni kreiraju registar birača i osoba s važećom osobnom iskaznicom ne može glasati pa mora po posebnu potvrdu. To je ozbiljan propust koji krši demokratsku proceduru', dodao je Ostojić.

20.15 - Biljana Borzan kazala je da bez obzira na mandat gore ili dolje da se situacija ne mijenja puno.

- Sve je komplicirano Nitko ne može niti slaviti niti tugovati jer je stvar neizvjesna. Situacija u svijetu je takva da desnica jača i u tom smislu nisam iznenađena, u Hrvatskoj me raduje velika izlaznost koja govori o želji za promjenama - kazala je europarlamentarka.

20.08 - Splitski gradonačelnik Ivica Puljak zadovoljan je rezultatima izlaznih anketa, ali se prvenstveno želio zahvaliti građanima na velikom odazivu i biranju promjena.

S obzirom na to da je Domovinski pokret na 13 mandata, upitali smo ga očekuje li da će se ipak dogovoriti s HDZ-om.

- Svi su rekli da neće s HDZ-om i očekujemo da će se toga držati - kazao je uz osmijeh.

S obzirom na to da je sada i sigurno da je osvojio saborski mandat, upitan je hoće li ga i konzumirati.

- Vidjet ćemo - odgovorio je. 

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković je također zadovoljna. Poslala je poruku zahvale biračima i naglasila kako velika izlaznost uvijek ide u korist promjena, što se, potvrđuje i ovaj put. Prema prvim anketama i Damir Barbir, bivši SDP-ovac ulazi u Sabor, iz kvote Centra. Peti je na listi u X. izbornoj jedinici.

- Još je rano za prognoze i komentare oko mog mandata, ali je lijepo u kolikom su broju naši sugrađani izašli na birališta - prva je reakcija Barbira.

Dalija Orešković, čelnica Stranke s imenom i prezimenom je u komentaru prvih izlaznih anketa navela kako izlaznost daje nadu u novi početak te da očekuje kako će svaki sljedeći put biti minimalno ovolika.

- Predugo se naši građani uvjeravaju da je njihov glas nebitan, naravno da je uzelo danak - kazala je. Izlaznost daje nadu u novi početak i očekujem da će za svake sljedeće izbore izlaznost biti minimalno ovolika. Na upit medija hoće li ostati u koaliciji ako se Rijeke pravde dogovore sa strankama desnice, odgovorila je da hoće.

 - Ostajem jer smo se okupili s ciljem da mijenjamo državu nabolje i HDZ-u oduzmemo ključeve upravljanja. Za to je put dug - zaključila je Orešković.

U SDP-u se nakon anketa prolomio stidljivi pljesak, najviše nakon rezultata u X. izbornoj jedinici, gdje Koalicija pravde uzima pet mandata, a HDZ-u jedan manje od najavljivanih, odnosno šest umjesto sedam. Ipak, nadaju se kako će se do kraja večeri HDZ pasti za barem tri mandata, te da neće imati više od 55.

Ipak, nove ankete, rađene nakon zatvaranja birališta ne idu u tom smjeru, ali nema nervoze. 

U stožer SDP-a rezultate, inače, čeka i splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević, iako nije na listi za Sabor.

19.28 - Rezultate izlaznih anketa po kojima su Rijeke pravde osvojili 44 mandata komentirala je Mirela Ahmetović koja je kazala kako ih raduje velika izlaznost. Više pročitajte ovdje.

U stožeru SDP-a na Iblerovom trgu gdje je i sjedište koalicije Rijeke pravde željno su se očekivali rezultati prvih izlaznih anketa. 


Optimizam je rastao tijekom dana, kako su pristizali rezultati izlaznosti, smatrali su da je to prvi pokazatelj da će doći do promjene vlasti. 


Za atmosferu su angažirali i bend.

Vaša reakcija na temu