Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: PankeysonPhotos from Pixabay Javno poticao na nasilje i mržnju putem društvenih mreža, policija mu pronašla i oružje

Javno poticao na nasilje i mržnju putem društvenih mreža, policija mu pronašla i oružje

Predan je pritvorskom nadzorniku

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju.

'Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja kako je 32-godišnjak putem računalne mreže objavio više fotografija kojima je javno poticao na nasilje i mržnju usmjerenu prema skupini ljudi zbog njihove rasne, vjerske, nacionalne ili etničke pripadnosti.

U sklopu kriminalističkog istraživanja je temeljem sudskog naloga na područje operativne nadležnosti policijske postaje Vukovar, obavljena pretraga doma, drugih prostorija, kao i pokretne stvari koje koristi. Policijski službenici su pretragom pronašli i oduzeli 56 komada lovačkog streljiva za koje ne posjeduje prethodno odobrenje za nabavu oružja', priopćila je policija.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijava za kazneno djelo Javno poticanje na nasilje i mržnju, dok mu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana slijedi odgovarajuća prekršajna prijava.

Vaša reakcija na temu