Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Zoran Meteorolog otkrio kakvo nas vrijeme čeka sutra

Meteorolog otkrio kakvo nas vrijeme čeka sutra

Donosimo prognozu

U utorak na istoku Hrvatske djelomice sunčano. Može biti i lokalnih pljuskova s grmljavinom, osobito poslijepodne. Nakon često opet tople noći, danju će biti vruće i sparno uz povremeno umjeren sjeverni vjetar.

U središnjoj Hrvatskoj mjestimične kiše bit će ponegdje već noćas, zatim s promjenjivom naoblakom uz sunčana razdoblja popodne u obliku pljuskova s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, najviša temperatura oko 30 °C.

Nakon još jedne tople noći, na sjevernom će Jadranu biti pretežno sunčano i vruće. Osobito prijepodne pod Velebitom i vjetrovito s jakom burom zbog koje će more ponegdje biti i valovito. U Gorskoj Hrvatskoj s promjenjivom naoblakom mjestimice pljuskovi praćeni grmljavinom. Najviša temperatura zraka na Jadranu od 31 do 34 °C.

U Dalmaciji će vrućina samo malo popustiti pa će umjesto crvenog upozorenja na vrućinu - u utorak biti na snazi narančasto upozorenje. Bit će djelomice sunčano s povremenim pljuskovima uglavnom samo u unutrašnjosti. Puhat će umjerena bura u prvom dijelu dana te sjeverozapadni i jugozapadni vjetar poslijepodne.

Na sunčanom jugu Hrvatske vruće i sparno. Povremeno umjerena naoblaka i mogući pljuskovi prema unutrašnjosti. Vrlo topla noć opet će mnogima uskratiti kvalitetan odmor. Puhat će slaba do umjerena bura i potom jugozapadnjak.

I dalje većinom vruće, ali ne i sasvim stabilno

'U nastavku tjedna na kopnu će dani biti većinom sunčani i vrući, ali ne i posve stabilni. Uz lokalno jači razvoj oblaka, poslijepodne postoji mogućnost za prolazni pljusak - u petak vjerojatnije na istoku, u srijedu u Gorskoj Hrvatskoj, gdje ujutro može biti i kratkotrajne magle.

Blagi pad temperature zraka na pretežno suhom i sunčanom Jadranu označit će kraj toplinskog vala, no dani će i dalje biti vrući, noći u mnogim mjestima tople i vrlo tople. Bura će oslabjeti u srijedu i okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak, a na jugu bi poneki pljusak iz unutrašnjosti mogao stići do obale, baš kao i u petak', prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, mag. phys.geophys. iz DHMZ-a.

Vaša reakcija na temu