Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: RCZ Nastavlja se istraga o padu manjeg zrakoplova kod Zagreba

Nastavlja se istraga o padu manjeg zrakoplova kod Zagreba

Istragu provodi Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu

Jedna je osoba poginula, a četiri su ozlijeđene u jučerašnjem padu zrakoplova Cessna 182 blizu Lučkog. Svi su hrvatski državljani.  Za sada nema novih saznanja o nesreći. Istragu provodi Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu. Kako doznaje HRT, sve bi moglo potrajati sljedećih nekoliko dana.

U subotu u poslijepodnevnim satima Centar 112 zaprimio je dojavu da se u blizini aerodroma Lučko srušio manji avion Cessna. U tom avionu bilo je pet putnika, na žalost jedna osoba je preminula, a četiri osobe su ozlijeđene. Prema posljednjim informacijama svi su oni izvan životne opasnosti.

- Gospođa je izvan životne opasnosti, zadobila je lakše tjelesne ozljede i zaprimili smo je u jedinicu intenzivne medicine na promatranje. Ima lakše ozljede vratne kralježnice - rekla je Vlasta Merc, dr. med., anesteziologinja.

Po dojavi sve službe su krenule na teren. U potrazi su sudjelovala i dva helikoptera, jedan MUP-ov helikopter i helikopter hitne medicinske pomoći, koji je najteže ozlijeđenu osobu prebacio u KB Dubrava.

- Supruga i ja smo bili u vrtu, kopali smo i čuo se metalni zvuk, strašno, kao da je veliki kamion sipao željezo. Tu se čuje Karlovačka cesta, mislili smo da je možda bio nekakav sudar, ali najednom puno sirena i puno vozila hitne službe je dolazilo - rekao je svjedok.

- Nisam ništa čuo, u kući sam bio, dok nisu došli hitna i policija - rekao je drugi.

- Teren je šumovit i s obzirom na to da je policijski helikopter kružio iznad mjesta pada, bilo je teško locirati mjesto gdje se nalazi avion. Stoga su ekipe brzom pretragom, dok se formirao stožer svih žurnih službi, pronašle avion, koordinirale sve sa stožerom - rekao je Marko Rakovac, izvršni pročelnik HGSS-a.

- Želim zahvaliti na zaista promptnoj reakciji i civilnoj zaštiti i vatrogascima i policiji i medicinskoj skrbi koja je došla ovdje uključujući i hitnu helikoptersku skrb. Tako da su ove četiri ozlijeđene osobe sve zbrinute - rekao je premijer Andrej Plenković.

Što se točno dogodilo treba tek utvrditi. 

Vaša reakcija na temu