Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MORH ODLUKA MINISTRA Vojnicima povećane naknade

ODLUKA MINISTRA Vojnicima povećane naknade

Više novca dobit će za rad na terenu, stražarsku službu i dežurstvo

Povodom 28. obljetnice formiranja Hrvatske vojske  potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević donio je odluku o povećanju naknada za rad na terenu, stražarsku službu i dežurstvo, koja je stupila na snagu 1. lipnja 2019. godine. Riječ je o još jednoj značajnoj mjeri povećanja materijalnih prava pripadnika Hrvatske vojske. Sukladno Odluci ministra, djelatnim vojnim osobama povećat će se naknade za rad u terenskim uvjetima, naknade za stražarsku službu i naknadu za dežurstvo.

- Tako će od 1. lipnja naknada za rad u terenskim uvjetima iznositi 130 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 100 kuna, a za vrijeme angažiranja subotom, nedjeljom, blagdanom i neradnim danom iznosit će 150 kuna po danu, umjesto 120 kuna. Naknada za stražarsku službu iznosit će 130 kuna  po danu, umjesto dosadašnjih 100 kuna, a za vrijeme angažiranja subotom, nedjeljom, blagdanom i neradnim danom utvrđenim zakonom naknada iznosi 150 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 120 kuna. Naknada za dežurstvo od 1. lipnja iznosit će 100 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 85 kuna, a za vrijeme angažiranja subotom, nedjeljom, blagdanom ili drugim neradnim danom utvrđenim zakonom i danom koji prethodi blagdanu naknada iznosit će 130 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 100 kuna - poručili su iz MORH-a.         

Od 1. svibnja prošle godine pripadnicima Hrvatske vojske vraćene su naknade za rad u terenskim uvjetima, naknade za stražarsku službu i naknadu za dežurstvo, koje su bile ukinute 2014. godine.

Vaša reakcija na temu