Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: JVP Rovinj Otvorio je ventile na plinskim bocama i zapalio apartman: Bio je u sukobu s vlasnicama stana?

Otvorio je ventile na plinskim bocama i zapalio apartman: Bio je u sukobu s vlasnicama stana?

Određen mu istražni zatvor

Nakon što je rovinjska policija podnijela kaznenu prijavu, Općinsko državno odvjetništvo u Puli provelo je dokaznu radnju prvog ispitivanja 69-godišnjeg muškarca, te donijelo rješenje o provođenju istrage zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, javljaju 24 sata

Naime, kako smo već izvijestili, muškarac je 21. listopada u apartmanu na području Rovinja u kojem je stanovao i u čijoj neposrednoj blizini se nalaze kuće u kojima su boravili drugi ljudi, otvorio sigurnosne ventile na dvije plinske boce u apartmanu, uslijed čega je došlo do istjecanja plina iz boca i stvaranja eksplozivne smjese plina i kisika.

Uz to je na više mjesta u apartmanu ostavio zapaljivu tekućinu pomoću koje je izazvao požar, pa je došlo do snažne eksplozije i požara velikih razmjera, a potom i više manjih eksplozija koje su uništile apartman i oštetile okolne kuće, a sve zbog spora s dvije ženske osobe vlasnice kuće u kojoj je boravio.

Prilikom paljenja dotični si je, osnovano se sumnja, nanio opekline koje nisu teške naravi, a na objektima je prouzročio štetu velikih razmjera.

Sucu istrage Županijskog suda u Puli je zbog svega navedenog podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a što je sudac i prihvatio po predloženoj osnovi.

Vaša reakcija na temu