Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Pred nama velika vrućina, temperature i do 40 stupnjeva

Pred nama velika vrućina, temperature i do 40 stupnjeva

Drugi ovogodišnji toplinski val

Umjereno je do pretežno oblačno vrijeme u većem dijelu zemlje, a vedro u većem dijelu Dalmacije, otkriva to jutrošnja satelitska snimka. Kako se sjevernije od nas premješta oslabljeni frontalni sustav, u nastavku ponedjeljka mogući su pljuskovi s grmljavinom, većinom u gorskoj Hrvatskoj te na području sjeverozapadne i zapadne unutrašnjosti. Duž obale na snazi je upozorenje na toplinski val - za riječku, splitsku i dubrovačku regiju. 

Vrućina će se u nastavku tjedna još intenzivirati. Ipak, ni utorak neće biti posve stabilan. I sutra u unutrašnjosti može biti prolaznih pljuskova s grmljavinom, većinom poslijepodne, najavila je meteorologinja Tea Blažević za N1

I tijekom srijede lokalno na kopnu bit će razvoja naoblake, moguće i prolaznih pljuskova s grmljavinom. Na moru će biti pretežno sunčano te, u skladu s tim, sve toplije. Od srijede će biti na snazi i najviši, crveni stupanj upozorenja na vrućinu za riječku, splitsku i dubrovačku regiju.

Vrućina će se nastaviti i u drugom dijelu tjedna. U drugom smo ovogodišnjem toplinskom valu. Temperature će lokalno rasti i do 40 stupnjeva u nastavku tjedna.

Vaša reakcija na temu